Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Για να γιορτάσει την αγωνιστική της κληρονομία η Porsche, αλλά κυρίως για να προωθήσει το μικρό της crossover, «ντύνει» πέντε Macan με κλασικά αγωνιστικά χρώματα και τα φωτογραφίζει στη Σιγκαπούρη.

Porsche Macan Martini Racing Livery

Porsche Macan Pink Pig Livery

Porsche Macan Salzburg Livery

Porsche Macan Gulf Livery

Porsche Macan Rothmans Livery

Η Porsche Macan με 5 αγωνιστικά χρώματα

28/12/2017

Αντλώντας έμπνευση από το ένδοξο αγωνιστικό της παρελθόν, η Porsche ντύνει πέντε Macan με κλασικά «κοστούμια». Απολαύστε το μικρό crossover των Γερμανών όπως δεν το έχετε ξαναδεί, ανατρέχοντας σε περασμένες δεκαετίες…

Η Porsche έχει συνδέσει το όνομά της με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό όσο λίγες εταιρείες. Όλα αυτά τα χρόνια τα μοντέλα της έχουν αγωνιστεί με εντυπωσιακές «ενδυμασίες» οι οποίες έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Για να γιορτάσει την κληρονομία της η φίρμα, αλλά κυρίως για να προωθήσει το μικρό της crossover, «ντύνει» πέντε Macan με κλασικά αγωνιστικά χρώματα και τα φωτογραφίζει στη Σιγκαπούρη. Ας τα γνωρίσουμε…
 
Porsche Macan Martini Racing Livery
Τα χρώματα της Martini Racing είναι από τα πιο κλασικά και συνδυάζουν ένα λευκό αμάξωμα με κόκκινες, μπλε και θαλασσί ρίγες. Το «κοστούμι» το έχουν φορέσει και άλλα αυτοκίνητα, αλλά πάντα έδειχνε καλύτερο στις Porsche, με τη συνεργασία της Martini & Rossi με τις αγωνιστικές Porsche να πηγαίνει πίσω στο 1968. Υπέροχη αναμφισβήτητα η Macan, ιδιαίτερα με τις μαύρες λεπτομέρειες.
 
Porsche Macan Pink Pig Livery
Τα χρώματα pink pig μεταμορφώνουν την Porsche Macan σε ένα ροζ γουρούνι, το οποίο μάλιστα έχει σημειωμένα πάνω του τα κομμάτια κρέατος που θα κόψει ένα χασάπης. Η ενδυμασία χρονολογείται από το 1971 και τις 24 ώρες του Le Mans, όπου έτσι εμφανίστηκε μια 917/20. Αν και δεν τερμάτισε στον αγώνα, στις κατατακτήριες δοκιμές σημείωσε την υψηλότερη ταχύτητα.
 
Porsche Macan Salzburg Livery
Αν και το «σπίτι» της Porsche είναι στην Στουτγάρδη, οι ρίζες της οικογένειας προέρχονται από το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Το 1970 η αγωνιστική ομάδα Porsche Salzburg πήρε την πρώτη νίκη της εταιρείας στο Le Mans. Το κατάφερε με μία 917, ντυμένη με το κόκκινο-λευκό «κοστούμι» που βλέπετε στη Macan.
 
Porsche Macan Gulf Livery
Τα χρώματα Gulf Racing ανταγωνίζονται αυτά της Martini σε όρους κλασικότητας και δημοφιλίας. Ο συνδυασμός του ανοικτού θαλασσί με το πορτοκαλί είναι σήμερα εμβληματικός. Ο John Wyer έπεισε την Gulf Oil να σπονσοράρει την αγωνιστική του ομάδα και το «περιτύλιγμα» εμφανίστηκε σε πολλά αυτοκίνητα, ανάμεσά τους και το Ford GT40. Η ομάδα του Wyer στη συνέχεια συνεργάστηκε με την Porsche και τα αγωνιστικά της οχήματα.
 
Porsche Macan Rothmans Livery
Το 1982 οι αγωνιστικές προσπάθειες της Porsche πήραν ως χορηγό την καπνοβιομηχανία Rothmans. Το «κοστούμι» είχε ένα σκούρο μπλε κάτω τμήμα και ένα λευκό πάνω, τα οποίο χωρίζει μια κόκκινη ρίγα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις