Περ. Αττικής: Με εφαρμογή θα σε γλιτώνει από την κίνηση
Η Περιφέρεια Αττικής έχει στη «φαρέτρα» της ένα νέα εργαλείο για να αντιμετωπίσει την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, με μία νέα εφαρμογή πλοήγησης που θα «δείχνει» στους οδηγούς τη διαδρομή με τη λιγότερη κίνηση.
Για όλα τα smartphones
Η Περιφέρεια Αττικής έχει στόχο να διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους οδηγούς του λεκανοπεδίου από φέτος το χειμώνα, καθώς έχει ήδη έτοιμη μία νέα καινοτόμα εφαρμογή πλοήγησης. Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας ανακοίνωσε και επίσημα την εφαρμογή που θα είναι συμβατή για όλα τα smartphones και θα εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο, τη διάρκεια των διαδρομών σε διάφορους οδικούς άξονες με σκοπό να επιλέξει ο οδηγός τη βέλτιστη διαδρομή με τη λιγότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Συνδυαστική λειτουργία και με τις νέες πινακίδες στους δρόμους
Η νέα εφαρμογή θα «συνεργάζεται» με τις ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων που λειτουργούν και ρυθμίζονται σε πραγματικό χρόνο από την ομάδα συγκοινωνιολόγων του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας, με απώτερο σκοπό την μεγαλύτερη αποσυμφόρηση των κεντρικότερων αρτηριών της Αττικής.
Πως θα λειτουργεί
Η νέα πλατφόρμα που θα βασιστεί η εφαρμογή θα ενσωματώνει Floating Car Data (FCD) τα οποία θα παρακολουθούνται προκειμένου να υπολογίζουν χρόνους διαδρομής με σκοπό την ενημέρωση των χρηστών του οδικού δικτύου για τη διευκόλυνσή τους στην επιλογή διαδρομών με απώτερο σκοπό την αποσυμφόρηση κορεσμένων διαδρομών. Με την συλλογή των δεδομένων από τα FCDs θα είναι εφικτή η οπτικοποίηση των διαδρομών με συμφόρηση καθώς και των χρόνων διαδρομής έτσι ώστε να μπορεί να γίνουν σχετικές μετρήσεις καθώς και προσαρμογή μέσω διαδρομών καλύπτοντας περισσότερες από μια διαδρομή από το σημείο εκκίνησης μέχρι το σημείο τερματισμού.
Μέσω της εφαρμογής αυτής, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν διαδρομές είτε προσθέτοντας τις συντεταγμένες κάθε σημείου ενδιαφέροντος, είτε επιλέγοντας τα σημεία στον χάρτη και εντός ελάχιστων λεπτών οι διαδρομές θα τροφοδοτούνται με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε ιστορικά δεδομένα και θα είναι εφικτό να γίνει συνδυασμός διάφορων δεδομένων από διάφορα σημεία, να διερευνηθούν τυχόν προβλήματα, έτσι ώστε να διερευνηθούν τα αίτια που τα προκάλεσαν.
Σχολιάστε |