Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πισωκίνητο και «θερμικό» το επόμενο Mazda MX-5

Πισωκίνητο και «θερμικό» το επόμενο Mazda MX-5

13/4/2022

Η Mazda ετοιμάζει την επόμενη γενιά του MX-5, η οποία θα παραμείνει πιστή στο DNA του θρυλικού «Miata» ούσα πισωκίνητη και με κινητήρα εσωτερικής καύσης κάτω από το καπό.

Συνεχίζει με την ίδια επιτυχημένη συνταγή

Μπορεί η Mazda να έχει εστιάσει περισσότερο στην SUV γκάμα της όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, ωστόσο η φίρμα δεν έχει ξεχάσει το «θρυλικό» MX-5. Το roadster με την πετυχημένη εμπορική του πορεία, κατέχει μία θέση στο μέλλον της Mazda εφόσον ήδη αναπτύσσεται η νέα του γενιά.

Στην Ιαπωνία η εξέλιξη και παραγωγή του

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στα βρετανικά μέσα, ο Joachim Kunz, επικεφαλής Ανάπτυξης στη Mazda Europe αναφέρθηκε για τη μελλοντική πορεία του MX-5: « Είναι το μοντέλο-έμβλημα της μάρκας και πρέπει να έχει ειδική αντιμετώπιση. Αυτή την στιγμή φαίνεται πως θα έχουμε το μοντέλο στην γκάμα μας για πάντα με αυτό το μέγεθος και με θερμικό κινητήρα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το εξηλεκτρίσουμε αλλά θέλουμε να κρατήσουμε τα στοιχεία που το έκαναν διάσημο». Επιπλέον, συμπλήρωσε πως η ανάπτυξή του γίνεται στην Ιαπωνία και πως το ευρωπαϊκό τμήμα δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με την εξέλιξή του.

Πιθανόν με ήπια υβριδικό σύστημα

Από τα παραπάνω λεγόμενα μπορεί κανείς καταλάβει, πως το επόμενο MX-5 θα συνεχίσει να έχει χαμηλό βάρος, να είναι πισωκίνητο και να «φοράει» κινητήρα εσωτερικής καύσης κάτω από το καπό. Παρόλα αυτά, το Miata θα χρειαστεί να συμμορφωθεί με τις νέες προδιαγραφές μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων του μοντέλου, το οποίο πιθανόν να γίνει με ένα ήπια υβριδικό σύστημα.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε