autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Πρεμιέρα για το Xpeng P7+ με έως 320 ίππους
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρεμιέρα για το Xpeng P7+ με έως 320 ίππους

18/10/2024

Διαθέτει το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης Hawkeye.
Πορτμπαγκάζ για 725 λίτρα.
Ένα ηλεκτρικό μοτέρ έως 320 άλογα και 700 χλμ. αυτονομία.
Έχει ανακοινωθεί η άφιξη της Xpeng στην Ελλάδα.

Θέλει να ξεχωρίσει χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

Το νέο Xpeng P7+ έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Το νέο μοντέλο της κινεζικής φίρμας χαρακτηρίζεται από την κατασκευάστρια εταιρεία ως το «πρώτο όχημα στον κόσμο  που ορίζεται από τεχνητή νοημοσύνη» και έρχεται ως ο αντικαταστάτης το Ρ7.

Αεροδυναμικά σχεδιασμένο, με μεγάλο μεταξόνιο

Το P7+ έχει μήκος 5.056 χλστ., πλάτος 1.937 χλστ., ύψος 1.512 χλστ. και μεταξόνιο 3.000 χλστ., αλλά και αεροδυναμική σχεδίαση. Το μπροστινό μέρος διαθέτει ένα ζευγάρι μικρών εισαγωγών αέρα, μεμονωμένους προβολείς και ξεχωριστά φώτα ημέρας LED που συνδέονται με μια φωτεινή ράβδο. Στο πλάι παρατηρούμε πως οι χειρολαβές των θυρών είναι χωνευτές, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει μία αεροτομή και φωτιστικά σώματα LED.

Μεγάλο πορτμπαγκάζ και αυτόνομη οδήγηση με τεχνητή νοημοσύνη

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η κινεζική μάρκα, η καμπίνα του Xpeng P7+, είναι τόσο ευρύχωρη όσο ενός SUV, ενώ ο χώρος αποσκευών μπορεί να φιλοξενήσει 725 λίτρα.

Μέρος του βασικού εξοπλισμού είναι τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα δερμάτινα καθίσματα Nappa με θέρμανση, αερισμό και λειτουργία μασάζ, ένα ηχοσύστημα με 20 ηχεία, ψηφιακός πίνακας οργάνων, οθόνη για το infotainment και πλήθος νέων συστημάτων αυτόνομης οδήγηση 2++. Αυτά, αποτελούν μέρος μιας σουίτας προηγμένων συστημάτων ADAS, που ενημερώνονται συνεχώς μέσω ασύρματων ενημερώσεων (OTA - Over The Air).

Αυτό που η Xpeng ξεχωρίζει, είναι το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, XPENG AI Hawkeye. Αποτελείται από δύο κάμερες 8M, ραντάρ κυμάτων χιλιοστών και ραντάρ υπερήχων, ενώ δε βασίζεται σε τεχνολογία Lidar. Η τεχνολογία αυτή, παρόμοια με το σύστημα Full Self-Driving (FSD) της Tesla, σύμφωνα με την Xpeng προσφέρει έξυπνες λειτουργίες οδήγησης ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Ένα ηλεκτρικό μοτέρ έως 320 άλογα και 700 χλμ. αυτονομία

Το νέο Xpeng P7+ εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και κίνηση στους πίσω τροχούς, σε δύο εκδόσεις ισχύος, 245 ή 320 ίππων. Η πρώτη συνδυάζεται με μπαταρία 60,7 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία 600 χιλιομέτρων, ενώ η δεύτερη με μπαταρία 76,3 kWh και αυτονομία 709 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την κινεζικό κύκλο δοκιμών (CLTC) και όχι τον ευρωπαϊκό WLTP.

Έχει ανακοινωθεί η άφιξη της Xpeng στην Ελλάδα

Προς το παρόν, η Xpeng δεν έχει ανακοινώσει το κόστος απόκτησης του P7+, ωστόσο θυμίζουμε πως πρόσφατα γνωστοποίησε την είσοδό της στην αγορά της Ελλάδας!

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις