Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Rivian R2: Ντεμπούτο για το νέο ηλεκτρικό SUV
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Rivian R2: Ντεμπούτο για το νέο ηλεκτρικό SUV

8/3/2024

Τιμή από 41.000 ευρώ.
Τετραγωνισμένη σχεδίαση με LED λωρίδες.
Ένα, δύο ή τρία ηλεκτρικά μοτέρ και αυτονομία 483 χλμ.
Με δύο μεγάλες οθόνες στην καμπίνα.

Τιμή από 41.000 ευρώ

Πρεμιέρα έκανε το νέο ηλεκτρικό SUV, Rivian R2. Έχοντας προγραμματίσει τις πρώτες του παραδόσεις για το 2026, η Rivian θα το προσφέρει στην αγορά των ΗΠΑ από 45.000 δολάρια, δηλαδή περίπου 41.000 ευρώ, ενώ το μοντέλο θα μπορεί να εξοπλίζεται από ένα έως και τρία ηλεκτρικά μοτέρ και πολλά συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας.

Τετραγωνισμένη σχεδίαση με LED λωρίδες

Το Rivian R2 είναι επί της ουσίας ένα μεσαία SUV με μήκος 4.715 χλστ. και ύψος 1.700 χλστ., ενώ το μεταξόνιό του εκτείνεται στα 2.935 χλστ. Η σχεδίασή του είναι boxy με το μπροστινό μέρος να ξεχωρίζει από την φαρδιά φωτιζόμενη LED λωρίδα αλλά και τα στρογγυλεμένα κάθετα φωτιστικά σώματα. Το πίσω μέρος ακολουθεί το μπροστινό λαμβάνοντας με τη σειρά του μία φαρδιά φωτιζόμενη LED λωρίδα, αντί φωτιστικών σωμάτων.

Ένα, δύο ή τρία ηλεκτρικά μοτέρ και αυτονομία 483 χλμ.

Το Rivian R2 θα εξοπλίζεται με έναν, δύο ή και τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες. Δεν ανακοινώθηκε κάποιο στοιχείο για την ιπποδύναμη, αλλά στην ισχυρότερη έκδοση με τους τρεις κινητήρες υπόσχεται το 0-96 χλμ./ώρα σε πολύ λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα. Ανεξάρτητα από τα ηλεκτρικά μοτέρ, η αυτονομία του θα ανέρχεται στα 483 χλμ., σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εταιρεία. Όταν χρειαστεί φόρτιση το Rivian R2 θα μπορεί να γεμίσει την μπαταρία του από το 10 έως το 80% μέσα σε 30 λεπτά, σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης DC.

Με δύο μεγάλες οθόνες στην καμπίνα

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που αξίζει να σημειωθεί είναι η παρουσία 11 καμερών και πέντε αισθητήρων ραντάρ, προκειμένου να λειτουργούν πολλά και διαφορετικά προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Η αμερικανική φίρμα άφησε να εννοηθεί πως το R2 θα διαθέτει συστήματα αυτόνομης οδήγησης 3ου επιπέδου. Παράλληλα, στην καμπίνα υπάρχουν δύο μεγάλες οθόνες, ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων και μία οθόνη για το infotainment, χωρίς όμως η μάρκα να ανακοινώσεις τις ίντσες.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις