Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Tο γερμανικό SUV θα προσφέρεται με τον twin-turbo 4.0 λίτρων V8 κινητήρα.

Σε παραγωγή μπήκε η νέα Mercedes G-Class

18/5/2018

Στις εγκαταστάσεις στις οποίες κατασκευάζεται από το 1979 μπαίνει σε παραγωγή η νέα γενιά της G-Class. Ποια είναι η τιμή της για την ελληνική αγορά;

Μια νέα εποχή για την θρυλική Mercedes G-Class άρχισε με την αποκάλυψη της νέας της γενιάς και πλέον το πολυτελές SUV μπαίνει και στην γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Μagna Steyr της Αυστρίας. Αυτές είναι οι ίδιες εγκαταστάσεις που κατασκευάζουν το μοντέλο από το 1979.

Ο Gunnar Guthenke, επικεφαλής της μάρκας στον τομέα των off-road αυτοκινήτων δήλωσε: «H G-Class έχει υποστεί τις μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία της. Την ίδια στιγμή, έχουμε κρατήσει τα ίδια χαρακτηριστικά που την έκαναν θρυλική. Ο μεγαλύτερος στόχος κατά την ανάπτυξη της ήταν να βελτιωθούν οι off-road δυνατότητες της ακόμα περισσότερο».

Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα κατά το λανσάρισμα το γερμανικό SUV θα προσφέρεται με τον twin-turbo 4.0 λίτρων V8 κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 422 ίππους και 610 Nm ροπής και θα συνδέεται με το αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic με μετατροπέα ροπής που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το μοντέλο και υπόσχεται να κάνει το πολυτελές off-road όχημα πιο ήσυχο, πιο άνετο και πιο αποδοτικό από πλευράς οικονομίας καυσίμου.

Η G-Class συνεχίζει να χρησιμοποιεί ένα πλαίσιο τύπου σκάλας και έχει εξοπλιστεί με τρία διαφορικά, τα οποία «κλειδώνουν» έως 100%, αλλά και κοντές σχέσεις. Από κει και πέρα μια ακόμα διαφορά υπάρχει στο βάρος όπου το νέο μοντέλο είναι ελαφρύτερο κατά 170 κιλά, στη ανεξάρτητη εμπρός ανάρτηση αλλά και στη νέα πίσω ανάρτηση. Μάλιστα τα δύο τελευταία στοιχεία δίνουν στο μοντέλο μεγαλύτερες γωνίες προσέγγισης (31 μοίρες), διαφυγής (30 μοίρες) και ράμπας (26 μοίρες).

Η τιμή της νέας G-Class για την ελληνική αγορά στην έκδοση G 500 ξεκινά από 178.943 ευρώ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις