autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Smart #5: Ντεμπούτο στις 28 Αυγούστου για το αμιγώς ηλεκτρικό SUV
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Smart #5: Ντεμπούτο στις 28 Αυγούστου για το αμιγώς ηλεκτρικό SUV

6/8/2024

Tο #5 είναι το μεγαλύτερο αυτοκίνητο στην ιστορία της smart.
646 άλογα και 0-100 σε λιγότερο από 3 δλ. για την κορυφαία έκδοση!
Έως 550 χλμ. με μία φόρτιση σύμφωνα με τη smart.
Με ιδιαίτερη, «τετράγωνη» σχεδίαση.

Tο #5 είναι το μεγαλύτερο αυτοκίνητο στην ιστορία της smart

Η smart λανσάρει το μεγαλύτερο σε μέγεθος αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ. Πιο συγκεκριμένα, η επίσημη πρεμιέρα του smart #5 έχει προγραμματιστεί για τις 28 Αυγούστου στην Αυστραλία. Το #5 είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που ανήκει στην κατηγορία των μεσαίων SUV, καθώς έχει μήκος 4,7 μέτρα.
 

646 άλογα και 0-100 σε λιγότερο από 3 δλ. για την κορυφαία έκδοση!

Η κορυφαία έκδοση του smart#5 καταγράφει επιδόσεις... supercar. Κι αυτό γιατί θα είναι εξοπλισμένη με 2 ηλεκτρικά μοτέρ που αποδίδουν συνολικά 646 ίππους, δηλαδή 200+ παραπάνω από τα μικρότερα αδέρφια του, τα #1 και #3. Παρόλο που αρχικά δεν θα έχει σηματάκια της Brabus, το μεγαλύτερο και ισχυρότερο αυτοκίνητο που κατασκεύασε ποτέ η smart θα ολοκληρώνει το 0-100 σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα! Γνωρίζουμε ήδη ότι θα είναι διαθέσιμο και σε εκδόσεις με μικρότερη ιπποδύναμη, δηλαδή τετρακίνητο με 587 ίππους, αλλά και πισωκίνητο με 340 ή 363 ίππους.
 

Έως 550 χλμ. με μία φόρτιση σύμφωνα με τη smart

Η μεγαλύτερη μπαταρία που θα είναι διαθέσιμη για το smart#5 θα έχει χωρητικότητα 100 kWh, γεγονός που σύμφωνα με τη smart μεταφράζεται σε 550 χιλιόμετρα αυτονομίας. Η τεχνολογία των 800 Volt θα επιτρέπει στο smart#5 ταχυφόρτιση από το 10 στο 80% μέσα σε μόλις 15 λεπτά. Όσον αφορά στη σύσταση των μπαταριών, γνωρίζουμε ότι οι μπαταρίες στις πισωκίνητες εκδόσεις θα είναι φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP), όμως οι τετρακίνητες εκδόσεις θα εξοπλιστούν με συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου.
 

Με ιδιαίτερη, «τετράγωνη» σχεδίαση

Οι φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει (θα τις βρείτε παραπάνω) φανερώνουν το τετραγωνισμένο σχήμα του μοντέλου, που μάλλον προδιαθέτει περισσότερο για αστική χρήση, παρά για off-road περιπλανήσεις. Σύντομα θα γνωρίζουμε περισσότερα, καθώς και την ημερομηνία κυκλοφορίας του στην Ευρώπη.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε