Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Δοκιμάζουμε το πετρελαιοκίνητο και προσθοκίνητο, SsangYong XLV 1,6 των 115 ίππων.

Μοντέρνο σε σχεδίαση το εσωτερικό του XLV, με τα σκληρά πλαστικά να έχουν καλό φινίρισμα.

Test: SsangYong XLV 1,6

31/8/2016

Το XLV είναι ένα ακόμη crossover, με το οποίο η SsangYong διευρύνει την γκάμα της στην συγκεκριμένη κατηγορία και ξεχωρίζει από τους μεγάλους χώρους που προσφέρει.

Το XLV είναι ουσιαστικά η επιμηκυμένη εκδοχή του Tivoli, με έμφαση στους χώρους προφανώς, και είναι το μοντέλο με το οποίο η SsangYong συνεχίζει την δυναμική της είσοδο στην κατηγορία των crossovers.

Σχεδίαση
Το XLV υιοθετεί την ίδια, μοντέρνα, σχεδιαστική φιλοσοφία με το Tivoli. Τα νεύρα στο καπό, οι έντονες ακμές και οι ράγες της οροφής προσδίδουν μια δυναμική εμφάνιση στο XLV. Οι σημαντικές αλλαγές στην σχεδίαση, σε σχέση με το Tivoli, είναι από την 3η κολώνα και πίσω, όπου φιλοξενείται ο πελώριος χώρος αποσκευών. Τα μοντέρνα φώτα και οι μεγάλοι προφυλακτήρες ολοκληρώνουν την εικόνα.

Εσωτερικό
Το εσωτερικό του XLV δεν διαφοροποιείται από αυτό του Tivoli. Έχει μοντέρνα σχεδίαση, καλή ποιότητα υλικών και φινιρίσματος και αφήνει θετικές εντυπώσεις. Η αύξηση του μήκους στην πίσω κολώνα και η αντίστοιχη γιγάντωση του πρόβολου, έδωσε τη δυνατότητα στο XLV να έχει έναν αχανή χώρο αποσκευών 720 λτ., που είναι και ο μεγαλύτερος στην κατηγορία. Όπως και στο Tivoli, στην καμπίνα μπορούν να φιλοξενηθούν πέντε ενήλικες επιβάτες, έχοντας αρκετό χώρο για τα πόδια, τα κεφάλια και τους ώμους τους.

Κινητήρας 
Το SsangYong  XLV της δοκιμής μας εξοπλίζεται με τον 1.600άρη πετρελαιοκινητήρα (e-XDi) που αποδίδει 115 ίππους και 300 Nm ροπής στις 1.500-2.500 στροφές. Διαθέτει turbo μεταβλητής γεωμετρίας και προσφέρει πολιτισμένη λειτουργία, με μειωμένο θόρυβο και κραδασμούς. Συνεργάζεται με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με καλή κλιμάκωση και η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς.

Οδηγώντας
Η οδική συμπεριφορά του XLV είναι προσανατολισμένη στην άνεση. Το XLV, παρά το μέγεθός του είναι ευκολοδήγητο και η μαλακή ρύθμιση, με τις μεγάλες διαδρομές της ανάρτησης, βοηθούν στη την άνεση των επιβατών και στην απορρόφηση των περισσότερων ανωμαλιών.  Στον ανοιχτό δρόμο το XLV επιδεικνύει σταθερότητα και καλή κύλιση, ενώ σε δρόμο με στροφές οι κλίσεις του αμαξώματος είναι αισθητές. Εκτός δρόμου, το δικίνητο XLV κινείται με σχετική άνεση σε «πατημένους» χωματόδρομους, με σύμμαχο την ικανή απόσταση από το έδαφος (167 χλστ.) για «light» αποδράσεις.

Συμπέρασμα
Το SsangYong XLV παντρεύει 2 κόσμους, τις ικανότητες ενός crossover με την πρακτικότητα και τους χώρους ενός πολυχρηστικού. Διαθέτει μοντέρνα εμφάνιση, καλή ποιότητα κατασκευής, ενώ ακόμη και η βασική έκδοση έχει σχεδόν πλήρη εξοπλισμό. Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και σε συνδυασμό με την λογική τιμή αποτελεί μια αξιόλογη πρόταση. Ένα ακόμη βασικό πλεονέκτημα του νέου XLV είναι και η «5ετής Πλήρης Κάλυψη SsangYong», που σημαίνει ότι καλύπτεται από 5ετή πλήρη εργοστασιακή εγγύηση, 5ετές δωρεάν service και 5ετή δωρεάν οδική βοήθεια. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις