Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Σταδιακό εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο

Σταδιακό εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο

4/5/2022

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και το σταδιακό εμπάργκο από το ρωσικό πετρέλαιο, με απώτερο σκοπό την ανεξαρτητοποίηση της από αυτό.

Ανακοινώθηκε το 6ο πακέτο κυρώσεων προς τη Ρωσία

Κυρώσεων συνέχεια για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Ρωσία, με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να ανακοινώνει το έκτο κατά σειρά πακέτο κυρώσεων, το πρωί της Τετάρτης (4/5). Όπως γνωστοποιήθηκε, τα κράτη - μέλη της Ε.Ε., ενέκριναν την αρχική πρόταση για σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.  

Μέσα σε 6 μήνες η σταδιακή κατάργηση του ρωσικού πετρελαίου

Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως σταδιακά μέσα σε ένα εξάμηνο θα απαγορευθούν για όλες τις χώρες οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και των προϊόντων διύλισης που προέρχονται από αυτήν. Από την παραπάνω κατάργηση, εξαιρούνται οι Ουγγαρία και Σλοβακία οι οποίες θα συνεχίσουν να αγοράζουν ρωσικό αργό μέχρι τα τέλη του 2023 όπως ορίζουν τα υφιστάμενα συμβόλαια. Έτσι, θα συνεχίσουν αν επωφελούνται από τα νέα μέτρα που σκοπεύει να επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Δε θα είναι εύκολο αλλά πρέπει να γίνει» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΕ

Η πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε πως: «Θα διασφαλίσουμε ότι θα καταργήσουμε σταδιακά το ρωσικό πετρέλαιο με τακτοποιημένο τρόπο, με τρόπο που να επιτρέπει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να εξασφαλίσουμε εναλλακτικές οδούς εφοδιασμού και να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο στις παγκόσμιες αγορές. Θα καταργήσουμε σταδιακά την προμήθεια αργού πετρελαίου από τη Ρωσία εντός 6 μηνών και τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους», ενώ στην πορεία κατέληξε «Δε θα είναι εύκολο, γιατί κάποια κράτη-μέλη εξαρτώνται από το ρωσικό πετρέλαιο, αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει».


Ανακοινώθηκε το 6ο πακέτο κυρώσεων προς τη Ρωσία!
Η ΕΕ σταματάει την εισαγωγή του ρωσικού πετρελαίου.
Μέσα σε ένα 6μήνο θα έχει κλείσει την «κάνουλα».
Ουγγαρία και Σλοβακία εξαιρούνται της απόφασης.
Που οδηγεί μία τέτοια απόφαση; Μήπως θα φτάσουν σε απαγορευτικό νούμερο οι τιμές των καυσίμων;

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε