Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Στις 18 Μαρτίου το ντεμπούτο του νέου Audi Q6 e-tron

Στις 18 Μαρτίου το ντεμπούτο του νέου Audi Q6 e-tron

7/3/2024

Βασισμένο στην πλατφόρμα της ηλεκτρικής Porsche Macan.
8 διαφορετικές υπογραφές στα φώτα ημέρας.
Με τρεις οθόνες στην καμπίνα.
Στα 600 χλμ. η αυτονομία και έως 517 άλογα.

Βασισμένο στην πλατφόρμα της ηλεκτρικής Porsche Macan

Στις 18 Μαρτίου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του νέου Audi Q6 e-tron. Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε την ημερομηνία έλευσης του νέου ηλεκτρικού SUV, δίνοντας στη δημοσιότητα και μία teaser εικόνα, που όμως δεν αποκαλύπτει πολλά. Στον αντίποδα, γνωρίζουμε ήδη την εμφάνιση που θα έχει το εσωτερικό του μοντέλου, που θα βασιστεί στην ίδια πλατφόρμα με την ηλεκτρική Porsche Macan.

8 διαφορετικές υπογραφές στα φώτα ημέρας

Αν και η teaser εικόνα δεν αποκαλύπτει στοιχεία του σχεδιασμού, κατά το παρελθόν από τις εικόνες των δοκιμαστικών μοντέλων έχουμε μια εικόνα της σχεδίασης. Μία κλειστή μάσκα που πλαισιώνεται από τα φωτιστικά σώματα και μεγάλες εισαγωγές αέρα θα κυριαρχεί μπροστά. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε οκτώ ψηφιακές υπογραφές για τα φώτα ημέρας. Στο πίσω μέρος θα υπάρχει μία αεροτομή στο τέλος της οροφής και φώτα OLED.

Με τρεις οθόνες στην καμπίνα

Αντίθετα με το εξωτερικό, γνωρίζουμε ακριβώς τι ισχύει για την καμπίνα του Audi Q6 e-tron, μιας και η γερμανική φίρμα την έχει αποκαλύψει. Μια ανεξάρτητη πανοραμική κυρτή οθόνη με τεχνολογία OLED μεγέθους 11,9 ιντσών και μια οθόνη αφής MMI 14,5 ιντσών, δίνουν το παρών. Ο συνοδηγός έχει επίσης στη διάθεσή του μια οθόνη 10,9 ιντσών, η οποία ενσωματώνεται μέσα στο ταμπλό και του δίνει την δυνατότητα να βλέπει ταινίες ανενόχλητος, χωρίς να ενοχλεί ή να επηρεάζει την προσοχή του οδηγού. Προαιρετικά, γίνεται διαθέσιμο ένα Head-Up Display τελευταίας τεχνολογίας. Όσον αφορά το χώρο αποσκευών, αυτός ορίζεται σε 526 λίτρα ή σε 1.529 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Ακόμη 64 λτ. αποσκευών γίνονται διαθέσιμα μέσα στο καπό.

Στα 600 χλμ. η αυτονομία και έως 517 άλογα

Το Q6 e-tron θα χρησιμοποιεί τη νέα Premium Platform Electric (PPE), όπως η ηλεκτρική Porsche Macan. Αυτή η αρχιτεκτονική διαθέτει σύστημα 800 volt και επιτρέπει ταχύτητες φόρτισης έως και 270 kW, που σημαίνει ότι η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από 10 έως 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Η Audi εκτός από το στάνταρ Q6 e-tron θα πουλάει τα ηλεκτρικό SUV και σε σπορ έκδοση SQ6 και σε Coupe αμάξωμα. Το Audi Q6 e-tron θα εξοπλίζεται από μπαταρία 100 kWh. Το στάνταρ μοντέλο θα κινείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες απόδοσης περίπου 380 ίππων, ενώ η ισχύς σε λειτουργία boost θα αυξάνεται στους 402 ίππους περίπου για μικρά χρονικά διαστήματα. Η αυτονομία του τυπικού μοντέλου θα ανέρχεται περίπου στα 600 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μάρκας. Από κει και μετά, η ναυαρχίδα SQ6 θα έχει ισχύ περίπου 490 άλογα, η οποία θα αυξάνεται στα 517 με τη λειτουργία boost.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις