Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα best-seller μοντέλα στις μεγαλύτερες αγορές διεθνώς
14 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα best-seller μοντέλα στις μεγαλύτερες αγορές διεθνώς

21/1/2022

Όπως είναι κατανοητό, σε κάθε χώρα υπάρχουν διαφορετικές προτιμήσεις και αυτό δείχνουν τα στοιχεία από την διεθνή αγορά, με τους πολίτες κάθε χώρας να διαλέγουν αυτοκίνητα ανάλογα με την κουλτούρα, τις καθημερινές τους ανάγκες ακόμα και τις καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν.

Με τις περισσότερες εταιρείες πλέον να πωλούν τα αυτοκίνητά τους σε όλες τις αγορές παγκοσμίως, οι καταναλωτές δεν έχουν πάντοτε τις ίδιες προτιμήσεις. Πολλοί από αυτούς αγοράζουν μικρά αυτοκίνητα για να κυκλοφορούν με άνεση στα μεγάλα αστικά κέντρα, άλλοι να χρειάζονται πρακτικά μοντέλα με μεγάλη αντοχή και εκτός δρόμου δυνατότητες λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών και αρκετούς που προτιμούν pick-up, ως απαραίτητα καθημερινά εργαλεία για την δουλειά τους.  

Μικρά και compact στην Ευρώπη 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την αγορά της Ευρώπης που είναι και η πιο γνώριμη στα δικά μας δεδομένα. Πιο συγκεκριμένα στην Γερμανία, το best seller μοντέλο για το 2021 ήταν φυσικά το Volkswagen Golf με 91.621 πωλήσεις, ενώ το βάθρο συμπληρώνουν το VW T-Roc στη 2η θέση και το VW Tiguan στην 3η. Αντίστοιχα, μεγάλη προτίμηση στις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες δείχνουν και στην Γαλλία, αφού το μοντέλο με τις κορυφαίες πωλήσεις ήταν το Peugeot 208 με 88.037, το Renault Clio να έρχεται δεύτερο και το Dacia Sandero τρίτο. Από την άλλη, στο Hνωμένο Βασίλειο το Opel Corsa βγαίνει πρώτο στη λίστα με 40.914 πωλήσεις, ξεπερνώντας το Tesla Model 3 και το βρετανικό MINI. Στην γειτονική Ιταλία δεν θα μπορούσε να συμβαίνει το αντίθετο, με το Fiat Panda να έχει κατακτήσει την αγορά με 112.298 πωλήσεις, ακολουθούμενο από το Fiat 500 και την Lancia Ypsilon στην τρίτη θέση με 43.735 πωλήσεις, εκπληξη αν σκεφτεί κανείς πως η ιταλική φίρμα φυτοζωεί εδώ και χρόνια. Στην Ισπανία δείχνουν την αγάπη τους για τα crossover, με το SEAT Arona να αποδεικνύεται το πιο δημοφιλές με 21.946 πωλήσεις, το Hyundai Tucson στην δεύτερη θέση και το Dacia Sandero στην τρίτη. Στην αγορά της Ουγγαρίας, το Suzuki Vitara αν και πρώτο έχει λίγες πωλήσεις, ενώ στην κορυφή της Τουρκίας βρίσκεται το Fiat Egea, με την Toyota Corolla και το Renault Clio να ακολουθούν. 

Πρώτα τα pick-up στις Η.Π.Α. 

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, το best seller μοντέλο για την αγορά των Η.Π.Α. δεν είναι άλλο από την σειρά F των pick-up της Ford με 726.004 πωλήσεις, ενώ από πίσω έρχονται αυτά της Ram και το Chevrolet Silverado να ολοκληρώνει με την 3η θέση, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά πως η αγορά της Αμερικής κατακλύζεται από "αγροτικά". 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε