Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Θα έκανες ηλεκτρικό το αυτοκίνητο σου?
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Θα έκανες ηλεκτρικό το αυτοκίνητο σου?

14/7/2022

Όπως υπάρχουν κιτ υγραερίου για την μετατροπή των κινητήρων, υπάρχουν ήδη και κιτ μετατροπής σε ηλεκτροκίνητα. Δειλά-δειλά θα μπουν και αυτές στην ζωή μας, μαζί με την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης και οι τιμές θα μπορούσαν να είναι αρκετά οικονομικές στο μέλλον. Δείτε τα πρώτα δείγματα και πείτε μας. Θα το τολμούσατε?

Ίσως έχει γίνει κουραστικό, να λέμε συνεχώς πως η ηλεκτροκίνηση είναι η επόμενη μέρα στον χώρο των αυτοκινήτων, αφού οι εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση, τρέχουν με την ταχύτητα του φωτός, αλλά είναι η πραγματικότητα που θα ζήσουμε. Παρατηρώντας και αναλύοντας τα βήματα που κάνει η αγορά, προβλέπουμε πως στο άμεσο μέλλον θα μπουν στην ζωή μας, τα kit μετατροπής των κινητήρων εσωτερικής καύσης, σε ηλεκτροκινητήρες. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Όταν πλέον οι τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα έχουν πέσει στα επίπεδα των σημερινών τιμών των συμβατικών μοντέλων, η άνοδος της συγκεκριμένης κατηγορίας θα είναι ραγδαία και επιθετική. Και δεν αργεί αυτή η περίοδος... Φανταστείτε λοιπόν, πως τουλάχιστον τα μισά μοντέλα που θα κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους θα είναι ηλεκτρικά, μετά από μερικά χρόνια. Η ανάγκη για την ηλεκτροκίνηση θα είναι υπαρκτή, ακόμα και σε οδηγούς που δεν θα έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν το αυτοκίνητο τους. Εκεί λοιπόν, προβλέπουμε πως θα μπουν στην ζωή μας, οι μετατροπές σε ηλεκτρικά μοντέλα. 

Ηλεκτρικό MINI
Η τεχνολογία τρέχει και ήδη υπάρχουν τα πρώτα δείγματα, που μας έκαναν να πιστεύουμε πως θα δημιουργηθεί νέα «θέση» στην αγορά των μετατροπών, κι όλα αυτά θα συμβούν, γιατί θα είναι πολύ πιο οικονομική η μετακίνηση μας, μέσα στην πόλη, με καύσιμο μας το ρεύμα. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, είναι το κιτ μετατροπής σε ηλεκτρικό, της Swindon Powertrain



Το κιτ αποτελείται από ένα ηλεκτρικό σύστημα HPD E, τοποθετημένο σε ένα τυπικό πλαίσιο ενός κλασικού MINIαγκύλες και εσωτερικά περιβλήματα που επιτρέπουν την τοποθέτηση των αξόνων για την μετάδοση της κίνησης και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Στην θέση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, τοποθετούν μια μπαταρία 12 kWh που τροφοδοτεί τον ηλεκτρικό κινητήρα με ιπποδύναμή από 109 έως και 163 άλογα. Προαιρετικά είναι διαθέσιμα, ένας  μετατροπέας DC-DC,  ενσωματωμένος φορτιστής, αντλία συστήματος ψύξης κ.α. Εδώ να αναφέρουμε πως το κιτ έχει αρχική τιμή 9.800 ευρώ, αλλά σε λίγα χρόνια από σήμερα, οι τιμές αυτές θα είναι 70% κάτω, με την τεχνολογία να έχει αναπτυχθεί για όλα τα μοντέλα. 

Electric GT
Η Electric GT είναι μια εταιρία που έχει την έδρα της στην Αμερική, και ήδη παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό κινητήρα που θα μπορεί να προσαρμοστεί επάνω σε κάθε θερμικό, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. 



Ο plug and play κινητήρας με όνομα Electric Crate Motor, έχει την δυνατότητα να μπει σε όλους τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, και το μόνο που πρέπει να επιλέξεις, είναι αν θες σύστημα με ένα ή δυο ηλεκτροκινητήρες. Το σχήμα του ηλεκτρικού κινητήρα είναι σαν να έχεις μπροστά σου έναν θερμικό κινητήρα, πράγμα που τον κάνει ακόμα πιο εύπεπτο στο μάτι, χωρίς να ξενίζει με την τεχνολογία του.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε