Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τι θα έλεγες για μία τρίθυρη Toyota GR Corolla;

Τι θα έλεγες για μία τρίθυρη Toyota GR Corolla;

4/4/2022

Μία τρίθυρη έκδοση της νέας Toyota GR Corolla οραματίστηκε ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής και δεν άργησε να μοιραστεί τη σχεδιαστική του άποψη με το κοινό. Κάπως έτσι δημιουργείται το εξής ερώτημα, εφόσον υπάρχει το τρίθυρο GR Yaris, γιατί όχι και μία Corolla;

Το ψηφιακό σχέδιο της τρίθυρης GR Corolla

Δεν έχει περάσει μία εβδομάδα, από τότε που η Toyota αποκάλυψε την νέα GR Corolla παίρνοντας τη θέση στην κορυφή της γκάμας ως η πιο ισχυρή έκδοση του δημοφιλούς  hatchback. Το νέο μοντέλο μοιράζεται  πολλά εξαρτήματα από το GR Yaris με τον κινητήρα να αποτελεί το κυριότερο στοιχείο, χωρίς όμως να έχει την ίδια σπορ τρίθυρη διάταξη που διαθέτει και το «σκληροπυρηνικό» Yaris.

Ανεξάρτητο σχέδιο εμφανίστηκε στο διαδίκτυο

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής X-Tomi Design, σκέφτηκε μία τρίθυρη GR Corolla και παρουσίασε στη δημοσιότητα το ανάλογο σχέδιό του. Οι διαφορές με την υπάρχουσα GR Corolla δεν είναι αρκετές, με το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς όπως γίνεται κατανοητό να έχει γίνει στο πλάι και στις πίσω πόρτες. Αυτές λάμπουν διά της απουσίας τους, ενώ οι μπροστά έχουν εμφανώς τραβηχτεί προς τα πίσω.

1.6 τούρμπο τρικύλινδρος με 304 ίππους

Η Toyota δεν έχει ανακοινώσει ακόμα, εάν κάποια στιγμή θα δούμε μία τέτοια έκδοση. Να αναφέρουμε πως η νέα GR Corolla εφοδιάζεται με το τρικύλινδρο 1.600άρι  τούρμπο κινητήρα του GR Yaris, που φέρει τον κωδικό G16E-GTS και αποδίδει 304 άλογα και 370 Nm ροπής. Το ισχυρό μοτέρ συνδυάζεται αποκλειστικά με 6άρι μηχανικό κιβώτιο αλλά και τετρακίνηση, αφού εξοπλίζεται με το νέο σύστημα GR-FOUR.


Μας έβαλε σε σκέψεις πάντως…
Η νέα GR Corolla σε τρίθυρη ψηφιακή έκδοση.
Ανεξάρτητος σχεδιαστής «αφαιρεί» τις πίσω πόρτες και παράθυρα δίνοντας ένα πιο συμπαγές design.
Δεν έχει ανακοινώσει κάτι παρόμοιο η εταιρεία.
Τι προτιμάς, τρεις ή πέντε πόρτες;   




Δείτε εδώ την Έρευνα Autoagora: Καύσιμα και αυτοκίνητα που δεν καίνε

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε