Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τίτλοι τέλους για το Citroen Grand C4 SpaceTourer

Τίτλοι τέλους για το Citroen Grand C4 SpaceTourer

26/4/2022

Επίσημα ανακοίνωσε η Citroen πως θα αποσύρει το Grand C4 SpaceTourer από τη γκάμα της, γεγονός που μεταφράζεται και σε πλήρη αποχώρηση από την κατηγορία των πολυμορφικών.

Αποσύρεται από την κατηγορία των πολυμορφικών

Η κατηγορία των MPV ή αλλιώς πολυμορφικών, αποτελούσαν κάποτε μια ελκυστική επιλογή για τους οικογενειάρχες που αναζητούσαν περισσότερους χώρους και μεγαλύτερη πρακτικότητα από το αυτοκίνητό τους . Βέβαια, τα τελευταία χρόνια τα δεδομένα άλλαξαν και η κατηγορία των πολυμορφικών χάνει ολοένα και περισσότερο έδαφος, λόγω της ελάχιστης ζήτησης και την άνοδο των SUV. Το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει  η ανακοίνωση της Citroen, η οποία αναφέρει πως σταματάει να προσφέρει πλέον στη γκάμα της το Grand C4 SpaceTourer.

Το τέλος του Grand C4 SpaceTourer της Citroen συνεπάγεται με το τέλος 30 χρόνων παρουσίας στην κατηγορία των πολυμορφικών. Η γαλλική φίρμα μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινώσει κάποιο εκπρόσωπο στην κατηγορία αυτή, ενώ η παραγωγή του Grand C4 SpaceTourer θα σταματήσει αρχές Ιουλίου.

Το κορυφαίο πολυμορφικό στην ιστορία τo Χsara Picasso

Η Citroen είχε μεγάλη παρουσία στην πολυμορφική κατηγορία, εφόσον από το 1994 διέθετε στην γκάμα της ένα MPV μοντέλο, όταν και λάνσαρε το Evasion που σημείωσε 120.000 πωλήσεις πριν σταματήσει το 2002. Το μεγαλύτερο C8 ήρθε ως διάδοχος το 2002 και έμεινε στη γκάμα για περίπου 12 χρόνια, πριν αποσυρθεί με τη σειρά του το 2014 έχοντας πετύχει 150.000 ταξινομήσεις. Το MPV πάντως που άφησε το στίγμα του στην κατηγορία παραμένει το Xsara Picasso, με 1,76 εκατομμύρια πωλήσεις από το 1999 μέχρι το 2012.

Το 2007 η κορυφαία χρονιά για τα πολυμορφικά Citroen

Τώρα σχετικά με το Grand C4 SpaceTourer, η καριέρα του ξεκινάει πίσω στο 2006 με το λανσάρισμα του C4 Picasso. Η δεύτερη γενιά του μοντέλου ήρθε το 2013 και ύστερα από πέντε χρόνια μετονομάστηκε σε C4 SpaceTourer, με την πιο μεγάλη έκδοση να έχει πλέον το όνομα Grand C4 SpaceTourer. Παρόλα αυτά, το C4 SpaceTourer έχει ήδη σταματήσει να προσφέρεται στην γκάμα της Citroen από το 2020, ενώ το 2007 ήταν και η πιο επιτυχημένη χρονιά με 115.000 Xsara Picasso και 215.000 C4 Picasso.


Τέλος παραγωγής για το Citroen Grand C4 SpaceTourer!
Ταυτόχρονα αποσύρεται από την κατηγορία των πολυμορφικών.
Το κορυφαίο πολυμορφικό στην ιστορία της ήταν το Χsara Picasso.
Το 2007 η κορυφαία χρονιά για τα πολυμορφικά της Citroen.
Εσύ πιστεύεις άξιζαν μία 2η ευκαιρία ή τα SUV δεν έχουν αντίπαλο;

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε