Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Το Audi RS e-tron GT Performance έφτασε με 925 άλογα!
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Audi RS e-tron GT Performance έφτασε με 925 άλογα!

18/6/2024

- Ανανέωσε τα e-tron GT μοντέλα η Audi.
- Νέα μπαταρία, γρηγορότερη φόρτιση.
- Το RS e-tron GT Performance είναι το ισχυρότερο Audi.
- Αλλαγές σε φρένα, ανάρτηση και στην καμπίνα.

Ανανέωσε τα e-tron GT μοντέλα η Audi

Η Audi προχώρησε στην ανανέωση των ηλεκτρικών e-tron GT και RS e-tron GT και παράλληλα παρουσίασε τη νέα έκδοση RS Performance.  Το τελευταίο πρόκειται για το ισχυρότερο Audi παραγωγής που έχει κατασκευαστεί ποτέ με ισχύ 925 ίππων! 

Νέα μπαταρία, γρηγορότερη φόρτιση

Η ανανεωμένη οικογένεια των e-tron GT εξοπλίζεται πλέον με μια μπαταρία 97 kWh, η οποία είναι 9 κιλά ελαφρύτερη από τη μπαταρία 84 kWh του απερχόμενου μοντέλου. Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση έχει επίσης βελτιωθεί, από τα 290 kW στα 400 kW και είναι ρυθμιζόμενο μέσω χειριστηρίων πίσω από το τιμόνι. Η μάρκα αναφέρει πως η αυτονομία ανέρχεται στα 609 χιλιόμετρα. Επίσης, η μέγιστη ταχύτητας φόρτισης έχει επίσης αυξηθεί από τα 270 kW σε 320 kW, που σημαίνει ότι η μπαταρία μπορεί να φορτίσει από 10-80% σε μόλις 18 λεπτά, ενώ μια φόρτιση 10 λεπτών μπορεί να προσθέσει αυτονομία 280 χλμ.

Το RS e-tron GT Performance είναι το ισχυρότερο Audi

Πολύ σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει και στους ηλεκτροκινητήρες. Το βασικό μοντέλο, που έχει πλέον την ονομασία S e-tron GT, διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ για συνδυαστική ισχύ  679 άλογων. Η ισχύς για το RS e-tron GT έχει αυξηθεί στους 856 ίππους, ενώ η νέα ναυαρχίδα με το όνομα RS e-tron GT Performance έφτασε με 925 άλογα, όντας το πιο ισχυρό Audi παραγωγής που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Το S e-tron GT για το 0-100 χλμ./ώρα  θέλει 3,4 δευτερόλεπτα, το RS e-tron GT 2,8 δευτερόλεπτα και το RS e-tron GT Performance 2,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα για το S e-tron GT είναι στα 245 χλμ./ώρα, ενώ για τα μοντέλα RS στα 250 χλμ./ώρα.

Αλλαγές σε φρένα, ανάρτηση και στην καμπίνα

Από κει και πέρα, η Audi έχει αναβαθμίσει και τα φρένα, όπως και στην ανάρτηση. Μικρές αλλαγές έχουν γίνει και στην καμπίνα, με νέα καθίσματα, διαφορετικό τιμόνι και προαιρετική πανοραμική γυάλινη οροφή που μπορεί να γίνει αδιαφανής με το πάτημα ενός κουμπιού.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις