autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Τo σχέδιo προέρχεται από τον ανεξάρτητο σχεδιαστή Avarvarii.

Τo σχέδιo προέρχεται από τον ανεξάρτητο σχεδιαστή Avarvarii.

Το Nissan LEAF αλλάζει εμφάνιση για την 3η του γενιά

25/9/2024

Εμπνευσμένο σχεδιαστικά από το Ariya και το Chill-Out Concept.
Θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Ariya και θα έχει νέες μπαταρίες.
Με μεγάλη οθόνη στο ταμπλό.
Στις αγορές το 2026.

Στις αγορές το 2026

Η Nissan εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη του LEAF τρίτης γενιάς, χωρίς επί του παρόντος να έχει δημοσιεύσει κάποια επίσημη εικόνα. Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Avarvarii ήρθε για να καλύψει αυτό κενό, δημιουργώντας ένα σχέδιο με το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο αλλάζει χαρακτήρα και μεταμορφώνεται σε SUV! Το ηλεκτρικό μοντέλο της Ιαπωνικής φίρμας θα λανσαριστεί στις αγορές το 2026, ενώ η κατασκευή του θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο της Nissan, στην πόλη Σάντερλαντ, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με σχεδιαστικά στοιχεία από το Ariya και το Chill-Out Concept

Το LEAF θα βασιστεί σχεδιαστικά στο Chill-Out Concept, ενώ θα συνδυάσει το σχεδιασμό αυτό και με χαρακτηριστικά από το Ariya. Τα στοιχεία αυτά τα βλέπουμε και στο ανεπίσημο σχέδιο που έχουμε στη διάθεσή μας. Επίσης παρατηρούμε πως το LEAF στους LED προβολείς έχει διατηρήσει το μοτίβο των φτερών που λάνσαρε το Chill-Out Concept, αλλά είδαμε και στο Ariya, με διαφορετική προσέγγιση.

Με μεγάλη οθόνη στο ταμπλό

Στο εσωτερικό, το νέο LEAF θα έχει παραδοσιακή σχεδίαση. Αυτή θα εφαρμοστεί στο ταμπλό και το τιμόνι, ωστόσο θα συνδυαστεί και με πολλά νέα hi-tech χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά θα είναι πιθανότατα μία πολύ μεγάλη οθόνη, η οποία θα καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. Η τελευταία θα ενσωματώνει τόσο τον ψηφιακό πίνακα οργάνων όσο και την οθόνη για το infotainment.

Στην πλατφόρμα του Ariya και με νέες μπαταρίες

Το νέο LEAF θα βασιστεί πάνω στην CMF-EV πλατφόρμα που χρησιμοποιεί  και το Ariya. Έτσι θα μπορεί να προσφέρεται και με τετρακίνητες εκδόσεις δύο ηλεκτρικών μοτέρ, μπροστά και πίσω. Τα στοιχεία απόδοσης είναι ακόμα άγνωστα, αλλά η φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το μοντέλο αναφέρει πως οι νέες μπαταρίες θα προσφέρουν 30% αύξηση στην ενεργειακή πυκνότητα σε σύγκριση με τις μπαταρίες του τρέχοντος μοντέλου, γεγονός που θα αυξήσει σημαντικά την αυτονομία. Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτονομία περίπου στα 425 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις