Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το ανανεωμένο Audi Α3 έκανε το ντεμπούτο του
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το ανανεωμένο Audi Α3 έκανε το ντεμπούτο του

12/3/2024

Μικρές αλλαγές στο εξωτερικό για το Α3 και A3 Allstreet.
Πλουσιότερος ο βασικός εξοπλισμός.
Πρόσθετες λειτουργίες και εφαρμογές αλλά με συνδρομή.
Κινητήρες βενζίνης, diesel, αλλά και Plug-in υβριδικό.

Το Α3 φρεσκαρίστηκε

Επίσημη πρεμιέρα έκανε το ανανεωμένο Audi Α3, αποκτώντας μικρές αλλαγές στην εμφάνιση και... έξυπνα LED φώτα ημέρας, περισσότερο βασικό εξοπλισμό, αλλά και μία νέα συνδρομητική υπηρεσία στο infotainment μέσω της οποία μπορούν οι ιδιοκτήτες να κατεβάζουν εφαρμογές και λειτουργίες. Ανανεώθηκε και το A3 Allstreet!

Μικρές αλλαγές στο εξωτερικό για το Α3 και A3 Allstreet

Στο εξωτερικό μέρος του ανανεωμένου Α3, η γρίλια Singleframe είναι πιο επίπεδη και φαρδιά. Μεγαλύτερες είναι και οι εισαγωγές αέρα στον μπροστινό προφυλακτήρα, την ώρα που ανασχεδιασμένος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας. Τρία νέα χρώματα, District Green, Ascari Blue και Progressive Red προστίθενται στις επιλογές. Ολοκληρώνοντας με τα LED φώτα ημέρας. Για πρώτη φορά το Α3 δίνει τη δυνατότητα επιλογής και εναλλαγής μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών υπογραφών.

Από τη μεριά του, το A3 Allstreet, η crossover έκδοση του Α3 έρχεται με μαύρη ματ μάσκα και πλαστική επένδυση στα φτερά. Ένα σετ ζαντών 17 ιντσών διατίθεται στάνταρ, αλλά διατίθενται και επιλογές 18 και 19 ιντσών.

Πλουσιότερος ο βασικός εξοπλισμός

Στην καμπίνα, η οθόνη αφής 10,1 ιντσών και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών μεταφέρθηκαν από το προηγούμενο μοντέλο. Επίσης, η Audi υποστηρίζει πως ο βασικός εξοπλισμός έχει επεκταθεί και πλέον εκτός από το πολυλειτουργικό δερμάτινο τιμόνι, διαθέτει κλιματισμό, πακέτο φωτισμού περιβάλλοντος και το μπροστινό κεντρικό υποβραχιόνιο. Ο επιλογέας ταχυτήτων έχει πιο λεπτή σχεδίαση και ενσωματώνεται στην ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα. Επίσης, διακοσμητικός φωτισμός της καμπίνας έχει τώρα 30 επιλογές χρωμάτων.

Πρόσθετες λειτουργίες και εφαρμογές αλλά με συνδρομή

Οι ιδιοκτήτες που θα θελήσουν να αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τις λειτουργίες τοθυ μοντέλου τους θα πρέπει να πληρώσουν συνδρομή, αφού έχουν επιλέξει να εγκαταστήσουν το προαιρετικό MMI navigation plus. Αυτό παρέχει και πρόσβαση σε κατάστημα εφαρμογών από τρίτες εταιρείες, που μπορούν να αποθηκευτούν στο infotainment. Για παράδειγμα, χαρακτηριστικά όπως η αυτόματη μεγάλη σκάλα στα φώτα (high-beam assist), ο διζωνικός κλιματισμός, το adaptive cruise control και η ενσωμάτωση smartphone, υπάγονται σε αυτά. Το ίδιο ισχύει και για όσους θέλουν να συνδέσουν το αυτοκίνητό τους με το smartphone μέσω Apple CarPlay ή Android Auto. Η Audi αναφέρει πως όλες οι λειτουργίες μπορούν να κρατηθούν με συνδρομή για ένα μήνα, έξι μήνες, ένα έτος, τρία χρόνια ή μόνιμα, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν για τον καθένα.

Να σημειωθεί πως οι επιλεγμένες εφαρμογές εγκαθίστανται στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του οχήματος, χωρίς παράκαμψη μέσω του smartphone του χρήστη.  Οι χρήστες μπορούν επίσης να αλληλεπιδράσουν με τις εφαρμογές τους μέσω φωνητικών εντολών. 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις