autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Το νέο Skoda Fabia Rally2 έφτασε με 190 άλογα!
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Skoda Fabia Rally2 έφτασε με 190 άλογα!

22/10/2024

190 άλογα, ροπή 290 Nm και αυτόματο DSG κιβώτιο.
Mε το χρώμα των Skoda RS, μαύρη αεροτομή και νέα ανάρτηση.
Θα κατασκευαστούν μόνο 100.
Θα πωληθεί αποκλειστικά στην Ισπανία.

Δημιουργήθηκε για να τιμήσει τον οδηγό αγώνων José Antonio «Cohete» Suárez

Η Skoda σε συνεργασία με το βελτιωτικό οίκο ABT Sportsline δημιούργησε τη νέα ειδική έκδοση του Fabia, Rally2. Το νέο μοντέλο εμπνέεται από το μηχανοκίνητο αθλητισμό και τα ράλι, αν και μιλάμε για ένα αυτοκίνητο δρόμου και όχι απαραίτητα πίστας.

Προτού δούμε τα χαρακτηριστικά του να πούμε πως το Skoda Fabia Rally2 δημιουργήθηκε για να τιμήσει τον José Antonio «Cohete» Suárez, έναν Ισπανό οδηγό ράλι που κέρδισε το Ισπανικό Πρωτάθλημα Ράλι (S-CER) το 2021 και το 2023. Έτσι, η τσεχική μάρκα πήρε την απόφαση να πουλήσει το μοντέλο μόνο στην αγορά της Ισπανίας.

190 άλογα, ροπή 290 Nm και αυτόματο DSG κιβώτιο

Το Fabia Rally2 εξοπλίζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα TSI 1,5 λίτρων του Ομίλου VW, ο οποίος προσφέρει 190 άλογα και 290 Nm ροπής. Η ισχύς μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός αυτόματου DSG κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Mε το χρώμα των Skoda RS, μαύρη αεροτομή και νέα ανάρτηση

Εκτός από το γεγονός πως πρόκειται για το ισχυρότερο Fabia στην γκάμα, το νέο Rally2 διαθέτει νέα ανάρτηση που το φέρνει πιο κοντά στο έδαφος κατά 15 χιλιοστά, ενώ φοράει νέες ζάντες OZ Racing Superturismo WRC 17 ιντσών, συνδυαστικά με ελαστικά Michelin Pilot Sport 5.

Το εξωτερικό έχει αποκτήσει σπορτίφ αμφίεση με πινελιές που εμπνέονται από τους αγώνες ράλι. Ανάμεσα σε αυτές είναι η αεροτομή, ο αεροδυναμικός διαχύτης και οι μαύροι ματ λασπωτήρες στο πίσω μέρος, όπως και το πράσινο, Mamba Green, που συνήθως αφορά τα μοντέλα RS της τσεχικής φίρμας. Τα σήματα της ABT στα μπροστινά φτερά είναι επίσης παρόντα, όπως και αυτά της έκδοσης Rally2, που δεσπόζει και χαμηλά στην πίσω πόρτα. Στην πίσω κολόνα υπάρχει επίσης μία δάφνη με τον αριθμό 1, αναφορά στις νίκες του José Antonio «Cohete» Suárez στο S-CER.

Σπορτίφ καμπίνα και τιμόνι με paddles

Στην καμπίνα υπάρχει μαύρη επένδυση για τα καθίσματα, σπορ τιμόνι με paddles και μία μικρή ταμπέλα που αναγράφει τον αριθμό της μονάδας και φέρει την υπογραφή του Ισπανού οδηγού. Όπως καταλάβατε το Skoda Fabia Rally2 θα έχει περιορισμένο αριθμό παραγωγής που θα σταματήσει στις 100 μονάδες.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις