Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το νέο σύστημα αποφυγής σύγκρουσης του αύριο από τη Nissan
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο σύστημα αποφυγής σύγκρουσης του αύριο από τη Nissan

3/5/2022

Μία νέα τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού αναπτύσσει η Nissan, η οποία χρησιμοποιεί ακριβείς πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από το περιβάλλον, τις συνθήκες του δρόμου αλλά και του οχήματος, βελτιώνοντας τη δυνατότητα αποφυγής σύγκρουσης συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Στόχος η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων

Η Nissan παρουσίασε μία υπό εξέλιξη νέα τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού, η οποία λαμβάνει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο ακριβείς πληροφορίες, σχετικά με το περιβάλλον του οχήματος αλλά και τις συνθήκες του δρόμου, αυξάνοντας σημαντικά τις πιθανότητες για αποφυγή σύγκρουσης.

Οι δυνατότητες της νέας τεχνολογίας

Η νέα τεχνολογία της Nissan φέρει το όνομα «αληθινή εδαφική αντίληψη» και συνδυάζει πληροφορίες από συσκευές υψηλών επιδόσεων επόμενης γενιάς, όπως LIDAR, ραντάρ και κάμερες. Το εν λόγο σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει το σχήμα και την απόσταση των αντικειμένων, ενώ ακόμα καταλαβαίνει και τη δομή της περιοχής που περιβάλλει το όχημα και όλα αυτά σε πραγματικό χρόνο και  με τεράστια ακρίβεια. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, το όχημα είναι σε θέση να αναλύσει και να κρίνει άμεσα την τρέχουσα κατάσταση, εκτελώντας αυτόματα τις απαραίτητες αντίστοιχες κινήσεις για την αποφυγή σύγκρουσης. Η ίδια τεχνολογία ανιχνεύει βεβαρυμμένη κυκλοφορία και εμπόδια στο δρόμο τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση και μπορεί να εκτελέσει τις  ανάλογες αλλαγές στη λωρίδα κυκλοφορίας. Ένα άλλο προσόν της νέας τεχνολογίας, είναι ότι μπορεί να παρέχει αυξημένη υποστήριξη σε οδηγούς που βρίσκονται σε περιοχές όπου δεν είναι διαθέσιμες λεπτομερείς πληροφορίες χάρτη.

Συνεργασία της Nissan με κορυφαίες εταιρίες του χώρου

Για να επιτύχει το σκοπό της, η Nissan έχει συνεργαστεί με αρκετά γνωστές εταιρείες του χώρου για την έρευνα και την ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας, ανταλλάσοντας τεχνογνωσία. Το LIDAR επόμενης γενιάς κατέχει σημαντική θέση σε όλα αυτά, εφόσον ενσωματώνεται στο σύστημα της Nissan σε συνεργασία με την Luminar, χρησιμοποιώντας κορυφαίες τεχνολογίες, σε παγκόσμιο επίπεδο. Στον τομέα του προηγμένου ελέγχου αποφυγής σύγκρουσης, είναι κρίσιμο να αναπτυχθεί τεχνολογία επαλήθευσης υψηλής ακρίβειας, σε ψηφιακό περιβάλλον. Για να γίνει αυτό, η Nissan συνεργάζεται με το Applied Intuition, το οποίο διαθέτει τεχνολογία προσομοίωσης αιχμής.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε