autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Το robotaxi της Tesla παρουσιάστηκε και λέγεται Cybercab!
17 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το robotaxi της Tesla παρουσιάστηκε και λέγεται Cybercab!

11/10/2024

Στην παραγωγή πριν από το 2027 και τιμή στα 27,5 χιλιάρικα.
Ευρύχωρο εσωτερικό για δύο επιβάτες, χωρίς τιμόνι και πεντάλ.
Με πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, χωρίς καθρέπτες και πίσω τζάμι.
Πρεμιέρα και για το 20θεσιο αυτόνομο λεωφορείο, Robovan.

Η Tesla αποκάλυψε δύο αυτόνομα οχήματα

Μετά από αναβολές και μεγάλη αναμονή η Tesla αποκάλυψε το πολυαναμενόμενο robotaxi της. Το νέο αυτόνομο αυτοκίνητο ονομάζεται Cybercab, έχει εμπνευστεί τη σχεδίασή του από το Cybertruck θα είναι διαθέσιμο προς πώληση και σε ιδιώτες. Μαζί με το robotaxi, η αμερικανική φίρμα παρουσίασε στο κοινό και το αυτόνομο 20θέσιο Robovan, ενώ λεωφορείο που μπορεί να μεταφέρει και εμπορεύματα.

Στην παραγωγή πριν από το 2027 και τιμή στα 27,5 χιλιάρικα

Ξεκινώντας από το Tesla Cybercab, όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, είναι εξοπλισμένο με τα πιο πρόσφατα συστήματα αυτόνομης οδήγησης της Tesla. Ο Elon Musk, είπε ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει πριν από το 2027, φωτογραφίζοντας το 2026 ως έτος έναρξης και ότι το μοντέλο θα κοστίζει λιγότερο από 30.000 δολάρια (περίπου 27.500 ευρώ).

Ευρύχωρο εσωτερικό για δύο επιβάτες, χωρίς τιμόνι και πεντάλ

Το Cybercab είναι ένα πλήρες αυτόνομο αυτοκίνητο. Ως εκ τούτου δε διαθέτει τιμόνι ή πεντάλ, με αποτέλεσμα η καμπίνα του να είναι ακόμα πιο ευρύχωρη από ένα τυπικό ΙΧ. Το εσωτερικό είναι εξαιρετικά μινιμαλιστικό, προσφέροντας καθίσματα για δύο επιβάτες, ενώ διαθέτει μια μεγάλη κεντρική οθόνη για την ψυχαγωγία των επιβατών.

Με πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, χωρίς καθρέπτες και πίσω τζάμι

Το εξωτερικό του Cybercab εξοπλίζεται με μια ενιαία φωτιζόμενη LED μπάρα, μπρος και πίσω, δίνοντάς του μια φουτουριστική εμφάνιση. Όμως, το ξεχωριστό χαρακτηριστικό του Cybercab είναι οι πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, όπως τα φτερά της πεταλούδας. Οι τροχοί είναι κλειστοί για να ευνοούν την αεροδυναμική, ενώ δεν υπάρχουν πλευρικοί καθρέπτες και πίσω τζάμι.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις