Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Toyota Celica: Ο θρύλος επιστρέφει

Διαβάστηκε από 15848 αναγνώστες - 22/1/2021

Η Toyota κατοχύρωσε τα πνευματικά δικαιώματα της θρυλικής ονομασίας! Μετά την έλευση «πολεμικών» μοντέλων όπως το GR Yaris και η Supra, ήρθε επιτέλους η ώρα να δούμε ξανά τη Celica στους δρόμους;

Έχουν περάσει ήδη 15 χρόνια από την παύση παραγωγής της θρυλικής Toyota Celica, μίας ονομασίας με ιστορία 51 ετών, και όπως φαίνεται η Ιαπωνική εταιρεία σκέφτεται να αναβιώσει το μοντέλο με σήμα το Δράκο, αφού προχώρησε σε πνευματική κατοχύρωση του ονόματος.

Οι Celica του παρελθόντος έχουν περάσει στα βιβλία της ιστορίας ως μία προσιτή sport πρόταση της Toyota, και έχουν δημιουργήσει το δικό τους μύθο μέσα από τις ειδικές διαδρομές του WRC αλλά και των διάφορων circuits ανά τον κόσμο, ενώ διατηρούν μέχρι και σήμερα έναν μεγάλο αριθμό πιστών ακολούθων. Ας μην ξεχνάμε πως μέσα από αυτό το μοντέλο δημιουργήθηκε η Supra, οι 2 πρώτες γενιές της οποίας αποτελούσαν έκδοση της Celica. Ο τελευταίος «δράκος» που κατασκευάστηκε ήταν της έβδομης γενιάς, με κωδικό T23, και στην κορυφαία έκδοση είχε το ατμοσφαιρικό διαμάντι 2ZZ-GE.

Η παύση παραγωγής έγινε το 2006, ενώ ένα χρόνο μετά καταργήθηκε και το MR2, δείχνοντας πως η Toyota έστρεψε την προσοχή της στην εξέλιξη των υβριδικών μοντέλων, αφήνοντας το διψασμένο για γρήγορη οδήγηση κοινό της χωρίς κάποια sport πρόταση.

Το 2009, ανέλαβε τα ηνία του Ιαπωνικού κολοσσού ο Akio Toyoda, ο εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας, ο οποίος είναι λάτρης των αγώνων αυτοκινήτου, συμμετέχοντας μάλιστα σε αρκετούς ενεργά ως οδηγός. Ακολουθώντας το πάθος του νέου της Προέδρου, η Toyota υποσχέθηκε στους fans της πως θα επαναφέρει τις sport, οδηγοκεντρικές εκδόσεις των αυτοκινήτων της, και θα παρουσιάσει νέα μοντέλα αντίστοιχου χαρακτήρα. Η αρχή έγινε με το GT86, ενώ αργότερα είδαμε και τη νέα Supra.
Η σκληροπυρηνική, τετρακίνητη έκδοση GR του Yaris μας ξυπνά αναμνήσεις από τις θρυλικές Celica GT-Four που αλώνιζαν τα βουνά στις ειδικές διαδρομές των Ράλλυ, και μας αποδεικνύει πως η εταιρεία τηρεί την υπόσχεσή της και παράγει ξανά αυτοκίνητα που προσφέρουν στους οδηγούς έντονες συγκινήσεις.



Υπάρχουν εδώ και χρόνια φήμες για την αναβίωση του Celica, αλλά πλέον οι πιθανότητες να δούμε το μοντέλο να κυκλοφορεί ξανά στους δρόμους ολοένα και αυξάνονται, αφού η Toyota κατέθεσε πρόσφατα το όνομα «Celica» στο Γραφείο Κατοχύρωσης Πνευματικών Δικαιωμάτων των ΗΠΑ (US Patent and Trademark Office- USPTO), με το εμπορικό σήμα να καλύπτει τη χρήση σε «αυτοκίνητα και τα δομικά τους μέρη».  

Θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτή είναι η ιδανική χρονική συγκυρία, αφού το αγωνιστικό παρακλάδι της εταιρείας, Gazoo Racing, εξελίσσει και κατασκευάζει μια μεγάλη γκάμα sport οχημάτων, από πολεμικά hot hatchbacks μέχρι εξακύλινδρες sport κατασκευές, ενώ στο μέλλον αναμένεται να παρουσιαστεί και ένα υβριδικό supercar εμπνευσμένο από το Le Mans.

Ελπίζουμε να δούμε σύντομα ένα coupe της Toyota δίπλα στο GT86 και τη Supra, που θα συνεχίσει την ιστορική ονομασία Celica και θα σταθεί αντάξιο απέναντι στους θρυλικούς προγόνους του, οι οποίοι προκαλούν ακόμα ρίγη συγκίνησης στο πέρασμά τους.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις