Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

BMW σειρά 3 και ας είναι τρίτο χέρι!

Διαβάστηκε από 7475 αναγνώστες - 6/9/2017

Ψάχνεις BMW σειρά 3 μεταχειρισμένο; Διάβασε τώρα τις δύο πιο συμφέρουσες περιπτώσεις, τον εξοπλισμό και τις αντίστοιχες τιμές.

Επειδή ο κόσμος των μεταχειρισμένων είναι πραγματικά χαοτικός, εάν έχετε καταλήξει πως σας ενδιαφέρει μία BMW που ανήκει στη τρίτη σειρά διαβάστε εδώ. Σας παρουσιάζουμε τις δύο πιο συμφέρουσες περιπτώσεις. Συγκρίνετε τις και πάρτε τη σωστή απόφαση ανάλογα με αυτό που ψάχνετε.

Η κατάλληλη περίοδος για να εστιάσουμε την έρευνα μας είναι η διετία 2010-2012 καθώς ξεκλειδώνει μία τεράστια γκάμα στην αγορά. Επίσης το χρονικό διάστημα είναι αξιόπιστο για να έχουμε ολοκληρωτική εικόνα για τη συμπεριφορά και τις συνήθειες του καθενός, αλλά και προσιτές τιμές.

1. Ο βενζινοκινητήρας των 1600 κ.εκ. 122hp (160Nm) 5.9l/100km.
Ως πρώτη επιλογή εξετάζουμε τον γνωστό σε όλους βενζινοκινητήρα των 1600 κ.εκ.  με την ιπποδύναμη των 122 αλόγων. Σε αυτή την έκδοση η κατανάλωση δε ξεπερνά τα 5.9l/100km και εάν την επιλέξετε θα πρέπει να διαθέτετε περί τις 12.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως στην αγορά υπάρχει μεγάλο πλήθος προσφορών του συγκεκριμένου κινητήρα, με μία έρευνα αγοράς να το αποδεικνύει εύκολα.

2. Ο βενζινοκινητήρας των 2000 κ.εκ. 170hp ( 210Nm) 6.3l/100km.
Σα δεύτερη επιλογή παρουσιάζουμε τον βενζινοκινητήρα των 2.000 κ.εκ. Εδώ η ιπποδύναμη είναι 170 άλογα και η κατανάλωση αγγίζει τα 6.3l/100km. Η τιμή για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ως μεταχειρισμένο κυμαίνεται γύρω στις 15.000 ευρώ. Και σε αυτή την έκδοση η γκάμα της αγοράς χαρακτηρίζεται ικανοποιητική και επιβάλλεται μία πιο εντατική έρευνα πριν την οποιαδήποτε αγορά.

3. Εξοπλισμός
Ο εξοπλισμός είναι κοινός και περιλαμβάνει ABS,air-condition, συναγερμό, αερόσακους οδηγού/συνοδηγού/πλαϊνούς/επιβατών, μπροστινά ηλεκτρικά παράθυρα, βάσεις isofix, ατσάλινες ζάντες, απομακρυσμένο κλείδωμα, πλήρως ρυθμιζόμενο τιμόνι και θέση οδηγού, ηλεκτρικούς καθρέφτες και traction control. Φυσικά μπορεί να επεκταθεί αρκετά με διάφορες ανέσεις και multimedia, με τη τιμή να αυξομειώνεται αναλόγως.

4. Τα Συν και τα Πλην
Ανέκαθεν η BMW χαρακτηριζόταν για την άριστη οδική συμπεριφορά της. Ο οδηγοκεντρικός της χαρακτήρας ξεχωρίζει και εδώ όπως και η άριστη συμπεριφορά του τιμονιού. Ο 2λιτρος κινητήρας εντυπωσιάζει με τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες και τις επιδόσεις του κάνοντας κάθε ταξίδι απόλαυση. Υψηλή αισθητική και σπορ αίσθηση ξεχωρίζουν ενώ ικανοποιητικός χαρακτηρίζεται ο χώρος αποσκευών των 460λ. Στα αρνητικά θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε τα τέλη και το φόρο πολυτελείας για τον 2λιτροκινητήρα όπως και την κάπως τσιμπημένη κατανάλωση.

Συμπέρασμα:
Καθώς η εποχή επιτάσσει οικονομικές επιλογές και χαμηλές καταναλώσεις, αναγκαστικά οδηγούμαστε  στον 1.6 που προσφέρει πολλά και ζητάει κάπως λιγότερα. Πολύ καλός εξοπλισμός και σύνολο αυτοκινήτου με λογική τιμή δε μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Φυσικά εάν υπάρχει η απαιτούμενη οικονομική άνεση ο 2.0 προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις