Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Δεν θες να την πατήσεις; Πρόσεχε αυτούς τους 4 τύπους πωλητών

16/7/2018

Η πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ήταν πάντα ένας δύσκολος τομέας έτσι όσοι ασχολούνταν με αυτή χρειάζεται να μηχανεύονται κόλπα για να πουλήσουν την πραμάτεια τους.


Κάποιοι έχουν ως πρώτο γνώμονα τον πελάτη και αυτούς εμπιστευόμαστε εδώ στην Αγορά Αυτοκινήτου. Κάποιοι άλλοι όμως εφαρμόζουν στις πωλήσεις τους τακτικές που μπορεί να σε πείσουν αρχικά αλλά ενδεχομένως να σε κάνουν να το μετανιώσεις. Ας τις δούμε λοιπόν μία προς μία.

Η σιγουριά του γνωστού
Μία από τις πρώτες ατάκες οι οποία πρέπει να σας προβληματίσει είναι το «Το αμάξι αυτό το είχε προηγουμένως ένας συγγενής μου» μπορεί να ευσταθεί, είναι πολύ πιθανό όμως και να μην. Καλό θα είναι λοιπόν να μην το πάρετε απαραίτητα τοις μετρητοίς και να είστε ελαφρώς δύσπιστοι. Ακόμα κι αν ισχύει το προαναφερθέν επιχείρημα δεν αποκλείεται το αμάξι να έχει όντως υποστεί κακομεταχείριση και να μην είναι όπως σας το πλασάρουν.

«Θα το αγόραζα κι εγώ ο ίδιος»
«Αφού θα το αγόραζες γιατί δεν το αγοράζεις»; Και πάλι αναγνωρίζοντας το τεκμήριο της αθωότητας, ότι το αμάξι που σας προωθούν μπορεί να είναι όντως καλό, καλό θα ήταν να μην πιστέψετε απαραίτητα το θα το αγόραζα κι εγώ ο ίδιος. Αλλωστε όλοι έχουμε στον ευρύτερο κύκλο μας κάποιον που ψάχνει για αυτοκίνητο, δεν θα έχει ο πωλητής; Κι αν όντως έχει γιατί δεν του δίνει αυτό το τόσο σπουδαίο αμάξι και προσπαθεί να το δώσει σε σας;

«Θέλετε να το σκεφτείτε; Να ξέρετε πως μπορεί να μην προλάβετε γιατί το θέλουν κι άλλοι»
Εδώ η απάντηση είναι «κάθε εμπόδιο για καλό». Κι αν ακόμα 2 είδαν το συγκεκριμένο όχημα και το σκέφτονται και τύχει να σας προλάβουν τότε σας πρόλαβαν. Αν και για να θέλουν κι αυτοί να το σκεφτούν σημαίνει ότι κάτι δεν τους έπεισε και αυτούς και θέλουν χρόνο για να σιγουρευτούν όπως κι εσείς. 

Ο δήθεν αδιάφορος
Από τον επίμονο πωλητή που προσπαθεί να σας αγχώσει ότι θα χάσετε την ευκαιρία της ζωής σας πάμε σε αυτόν που δείχνει να μην του καίγεται καρφί. «Αυτό είναι το αμάξι, κι αν σου αρέσει πάρτο» φαίνεται να λέει με τον τρόπο του. Το γιατί μάλλον έγκειται στην αγωνία του να καλύψει τη χασούρα από την αγορά του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Ορίζει λοιπόν την τιμή που θα ήθελε στοχεύοντας στα λεφτά που θέλει να πάρει και τα ζητά ακατέβατα χωρίς να σηκώνει παζάρια.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε πως όλα τα προαναφερθέντα δεν αποκλείεται να είναι και αλήθεια. Αυτό που συνιστούμε λοιπόν είναι να μην πιστεύετε οτιδήποτε μπορεί να σας λεχθεί και να κάνετε τους απαραίτητους ελέγχους στο εν δυνάμει νέο αυτοκίνητό σας.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις