Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μάθε το Audi A3 καλύτερα κι από τον πωλητή

Διαβάστηκε από 6325 αναγνώστες - 6/9/2017

Αναλύουμε τις δύο πιο συνηθισμένες εκδόσεις του Audi A3 για να ξέρετε τα πάντα γύρω από το premium μικρομεσαίο των Γερμανών.

Η πιο συμφέρουσα επιλογή είναι ένα μεταχειρισμένο από τις χρονιές 2010 έως 2012, καθώς  το διάστημα χρήσης είναι ικανοποιητικό για να ξέρεις τι αγοράζεις. Επίσης στα μοντέλα εκείνης της γενιάς οι τιμές κυμαίνονται σε λογικά πλαίσια για αυτό που παρέχουν, ενώ οι καταναλώσεις είναι σε εξαιρετικά επίπεδα. Η αντίστοιχη γκάμα είναι μεγάλη και αφήνει πολλά περιθώρια επιλογής.

1.Audi A3 1.400 κ.εκ., 125hp
Η πρώτη επιλογή είναι ο βενζινοκινητήρας  των 1400 κ.εκ. που αποδίδει 125 άλογα ιπποδύναμης.  Σε αυτή την έκδοση η κατανάλωση είναι μόλις 5.7 l/100km και εάν την επιλέξετε θα πρέπει να διαθέτετε το ποσό των 14.000 ευρώ περίπου. Να σημειωθεί πως στην αγορά υπάρχει πλήθος αγγελιών σχεδόν τριπλάσια από την έκδοση των 1.2.

2.Audi A3 1.200 κ.εκ., 105hp
Στη δεύτερη αξιόλογη επιλογή είναι ο  κινητήρας των 1200 κ.εκ. με ιπποδύναμη  105 αλόγων. Η κατανάλωση είναι στα 5.5 l/100km ενώ η μέση τιμή πώλησης είναι περίπου στα 12.500 ευρώ . Εδώ η εύρεση είναι κάπως δυσκολότερη καθώς οι αγγελίες περιορίζονται σε αριθμό.

3.Βασικός εξοπλισμός
Ο στάνταρ εξοπλισμός είναι κοινός και πλούσιος. Περιλαμβάνει abs, ζάντες αλουμινίου, αερόσακους οδηγού/συνοδηγού/πλαϊνούς, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέπτες, μπροστινά ηλεκτρικά παράθυρα, βάσεις isofix, απομακρυσμένο κλείδωμα, πλήρως ρυθμιζόμενο τιμόνι και traction control. Η Audi πάντα χαρακτηριζόταν και για το πλούσιο έξτρα εξοπλισμό της , οπότε οφείλετε να ρωτήσετε τον πωλητή τι περιέχει το μοντέλο προς πώληση και αν είναι λογική η αντίστοιχη προσαύξηση τιμής.

4.Τα συν και τα πλην
Διαθέτουν πέντε αστέρια στα crash test. Ο 1,4 κινητήρας διαθέτει, όπως είναι λογικό, καλύτερη τελική ενώ και τα δύο χαρακτηρίζονται από άριστα φρένα και ιδιαίτερη άνεση στην οδήγηση. Η εταιρία διατηρεί την φήμη της για το πλούσιο σαλόνι και την άνεση των εσωτερικών χώρων. Επίσης η οδική  συμπεριφορά παραμένει κορυφαία για τη κατηγορία.

Συμπέρασμα: Οι διαφορές που εντοπίζονται ανάμεσα στα δύο προτεινόμενα μοντέλα είναι μικρές και συνοψίζονται κυρίως στην ιπποδύναμη και την τελική, μιας και οι χώροι όπως και το σαλόνι παραμένουν ίδια. Είναι όμως φανερό πως όταν πρέπει να αναζητήσεις μεταχειρισμένο αυτό, που διαθέτει τον μεγαλύτερο σε αριθμό αγγελίες προτιμάται, και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που θα προτείναμε τον 1.4 κινητήρα.
 
Εσείς τι λέτε; Ποιο από τα δύο θα επιλέγατε και γιατί; Αξίζει η διαφορά στη τιμή τους; 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις