Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Opel Grandland X 1,2 DIT 130 PS

Διαβάστηκε από 68892 αναγνώστες - 17/1/2021

Η μικρομεσαία SUV πρόταση της Opel ακούει στο όνομα Grandland X και στέκει με περηφάνεια ανάμεσα στους καλύτερους. Με μοναδικά κομψή εμφάνιση, κινητήρα που δεν καίει και πολλές τεχνολογίες, είναι ένα από τα καλύτερα.

Kοινοποίησε το »


Εμφάνιση - σχεδίαση: Μοναδική ταυτότητα αλλά και επιβλητικότητα
Η ιδιαίτερη σχεδίαση του Grandland X καταφέρνει να του δώσει μία μοναδική ταυτότητα που το ξεχωρίζει αρκετά από τα ομόσταυλα αδέρφια του.Οι καθαρές επιφάνειες του, σε συνδυασμό με τις νευρώσεις σε καπό και πόρτες, περνάνε έναν δυναμισμό που σίγουρα θα κάνει πολλά κεφάλια να γυρίσουν. Θα εντοπίσουμε και μία κομψή κουπέ αισθητική, η οποία προέρχεται από την έντονη κλίση που έχει το πίσω μέρος, σε συνδυασμό πάντα με τις φαρδιές κολώνες. Κοιτώντας το πάντως από μπροστά, η γρίλια και τα φώτα LED είναι η σχεδιαστική υπογραφή του μοντέλου.



Εσωτερικό - χώροι: ¶νετο, ποιοτικό και με όσα μπουτόν χρειάζεται
Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η μεγάλη ψηφιακή οθόνη αφής του συστήματος infotainment η οποία έχει εύκολη χρήση και περιέχει όλες τις ψυχαγωγικές ανέσεις, μαζί με τους αισθητήρες και τις κάμερες. Όλο το στήσιμο των κουμπιών είναι τέτοιο ώστε ο οδηγός να έχει άμεση και εύκολη πρόσβαση χωρίς να πάρει τα μάτια του από τον δρόμο ενώ από την άλλη, η ποιότητα είναι αξιοζήλευτη με μαλακά υλικά τόσο στο πάνω μέρος του ταμπλό, όσο και στις πόρτες. Στον τομέα των χώρων, 5 ενήλικες θα ευχαριστηθούν την παρουσία τους στο νέο Grandland X, ενώ για τις αποσκευές σας, θα έχετε 514 λίτρα, από τα οποία ωφέλιμα (λόγω ρεζέρβας) είναι τα 488.

Κινητήρας - επιδόσεις: Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω
Ποιος θα έκανε λόγο πριν μερικά χρόνια για μικρομεσαίο SUV με 3κύλινδρο κινητήρα 1,2 λτ. και δε θα δεχόταν τον χλευασμό της παρέας του; Και όμως, το Grandland X με έναν τέτοιο κινείται και μάλιστα με απόλυτη αξιοπρέπεια. Ελαστικός, πολιτισμένος, δυνατός και εύστροφος, ο βραβευμένος PureTech (γιατί περί του made in France κινητήρα της PSA πρόκειται) αποδίδει 130 άλογα και 230 Nm ροπής, που κινούν απόλυτα ικανοποιητικά το βάρους 1.350 κιλών (με οδηγό) Grandland X. Χάρη και στην έξυπνη κλιμάκωση του 6τάχυτου κιβωτίου με τον θετικό επιλογέα οι επιδόσεις ικανοποιούν ακόμη και με φορτίο. Η κατανάλωση απέχει φυσικά από τα 5,4 λτ./100 χλμ. που υπόσχεται η Opel, με τιμές κοντά στα 7,5 λτ./100 χλμ. να είναι πιο ρεαλιστικές.



Οδική συμπεριφορά: Με πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου
Το Grandland X σε κερδίζει αστραπιαία με την υψηλή ποιότητα κύλισης η οποία συνοδεύεται από εξαιρετική άνεση και ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα θορύβου. Καταφέρνει και κρύβει καλά τον όγκο του ώστε να μπορεί να ελιγχθεί με ευκολία στα στενά της πόλης ενώ υπακούει απευθείας στις εντολές του οδηγού. Οι κάμερες οπισθοπορείας κρίνονται σχεδόν απαραίτητες, καθώς η προς τα πίσω ορατότητα, εξαιτίας των φαρδιών κολονών, είναι αρκετά περιορισμένη. Ελαφρύ τιμόνι, και καλή ανταπόκριση πεντάλ γκαζιού - κιβωτίου, σου δίνουν την απαραίτητη σιγουριά, ακόμα και αν το δοκιμάσεις σε διαδρομή γεμάτη στροφές.

 

Kοινοποίησε το »