Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Nissan Qashqai 1,3 DIG-T 140 PS

Διαβάστηκε από 68731 αναγνώστες - 17/1/2021

Ο απόλυτος βασιλιάς. Το best seller της κατηγορίας Nissan Qashqai δεν σταματά να ανανεώνεται τόσο εμφανισιακά όσο και μηχανολογικά. Στην καλύτερη μορφή της καριέρας του, εξοπλίζεται με υπερσύγχρονο 1.300άρη κινητήρα 140 ίππων και αποκτά όλες τις νέες τεχνολογίες, αξιώνοντας ξανά το χρυσό.

Kοινοποίησε το »


Εμφάνιση-σχεδίαση: Η σταθερή αξία που αρέσει σε όλους
Οι προβολείς με LED φως ημέρας έχουν φρέσκια σχεδίαση και μαζί με την εμβληματική «V-Motion» μπροστινή μάσκα, παρέχουν στο Qashqai δυναμική εμφάνιση και άγρια μπροστινή όψη.  Ζάντες αλουμινίου, αρκετές σχεδιαστικές λεπτομέρειες που δύσκολα συναντάς σε SUV, κάνουν το Qashqai, ακόμα και στο χρώμα δοκιμής, ένα αδιαμφισβήτητα επιβλητικό σύνολο. Πάντως οι επιλογές και τα εξοπλιστικά πακέτα είναι πολλά, δίνοντας σας το δικαίωμα να οδηγείτε ένα σύνολο που δεν θα έχει δεύτερο στην Ελλάδα.



Εσωτερικό-χώροι: Νέα 7άρα οθόνη και σύστημα infotainment
Εκτός από τις μηχανικές προσθήκες, το ανανεωμένο Qashqai αποκτά το πολύ καλύτερο σύστημα infotainment Nissan Connect. Χάρη στο τελευταίο, θα απολαμβάνετε τρισδιάστατους  χάρτες (με δεδομένα κίνησης σε πραγματικό χρόνο), καλύτερη και χρηστικότερη διασύνδεση με το smartphone σας, ενώ μέσω δύο εφαρμογών, θα μπορείτε από το σπίτι να προγραμματίζετε την επόμενη διαδρομή σας. Η νέα έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, ξεχωρίζει για την ευκρίνεια της, ενώ δέχεται και φωνητικές εντολές. Η έκδοση δοκιμής N-Connecta, διέθετε και κάμερες εμπρός - πίσω, κάνοντας κάθε μανούβρα εντός πόλης, απλά αστεία. Στον τομέα των χώρων δεν υπάρχουν αλλαγές, παραμένοντας άνετο για ακόμα και 5 ενήλικες.

Κινητήρας-επιδόσεις: Μοτέρ για βραβείο
Πραγματική απόλαυση το νέο μοτέρ που εξοπλίζει το Qashqai. Ο νέος 1.300άρης κινητήρας βενζίνης είναι πραγματικά πολιτισμένος και πολύ δυνατός. Απλά σημειώστε 140 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. και 240 Nm ροπής από τις 1.600 σ.α.λ.  Στην πράξη, το μηχανικό σύνολο είναι εκπληκτικά γραμμικό και τραβάει από χαμηλά, όντας σε θέση να βγάλει τον οδηγό ασπροπρόσωπο ανά πάσα στιγμή. Αυτό όμως που εκπλήσσει, είναι ο τρόπος που η ισχύς απλώνεται σχεδόν τέλεια όσο πατάτε το δεξί πεντάλ. Απολύτως ομαλή ανταπόκριση για ένα από τα πιο ήσυχα μοτέρ. Το μοντέλο δοκιμής, συνεργάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και πετυχαίνει το 0-100 σε 9.3 δευτ. με την πραγματική μέση κατανάλωση να ανέρχεται στα 7.9 λτ./100χλμ.



Οδική συμπεριφορά: Βελτιωμένο στήσιμο από το ελαφρύτερο μοτέρ
Ανέκαθεν το Qashqai παρείχε ποιότητα κύλισης ακριβότερης κατηγορίας, με premium αίσθηση σχεδόν σε όλα τα τερέν. Πλέον, η προσθήκη του νέου ελαφρύτερου κινητήρα, επέτρεψε στους μηχανικούς να βελτιώσουν αισθητά το στήσιμο του αυτοκινήτου, εντείνοντας εκ νέου τις ουδέτερες αντιδράσεις του, αλλά παρέχοντας και ένα ακόμα πιο προβλέψιμο μπροστινό μέρος. Αξια αναφοράς η πολύ καλή ηχομόνωση, ενώ οι κλίσεις στις στροφές παραμένουν περιορισμένες με τιμόνι και φρένα να στέκονται στο ύψος τους.




 

Kοινοποίησε το »