Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Τι πρέπει να προσέξεις πριν νοικιάσεις αυτοκίνητο στις διακοπές

Τι πρέπει να προσέξεις πριν νοικιάσεις αυτοκίνητο στις διακοπές

14/6/2024

Γλιτώστε λεφτά, ταλαιπωρία και από «παγίδες»
Είναι προτιμότερο να «κλείσεις» αυτοκίνητο νωρίτερα online
Διάβασε το συμβόλαιο προσεκτικά πριν υπογράψεις
Πρόσεξε για ήδη υπάρχουσες ζημιές και μάθε τι καλύπτει η ασφάλεια

Γλιτώστε λεφτά, ταλαιπωρία και από «παγίδες» των εταιρειών ενοικίασης

Το καλοκαίρι είναι επισήμως εδώ, και αν είστε από τους τυχερούς που θα πάνε διακοπές, ίσως η ενοικίαση αυτοκινήτου σας προβληματίζει. Έχουμε συγκεντρώσει σε αυτό το άρθρο κάποιες χρήσιμες συμβουλές που ίσως σας γλιτώσουν από περιττά έξοδα, ταλαιπωρία, αλλά και από «παγίδες» που κρύβονται στο συμφωνητικό που θα υπογράψετε με την εταιρεία ενοικιάσεων. Το πρώτο ερώτημα που έρχεται στο δικό μας μυαλό είναι αν είναι καλύτερο να κάνεις κράτηση online ή να ψάξεις επί τόπου για αυτοκίνητο μόλις φτάσεις στον προορισμό σου.
 

Είναι προτιμότερο να «κλείσεις» αυτοκίνητο νωρίτερα online

Το να κάνεις κράτηση online πριν φτάσεις στον προορισμό σου φαίνεται πως είναι η καλύτερη επιλογή. Πρώτον, μπορείς να επιλέξεις με την ησυχία σου το όχημα που προτιμάς. Δεύτερον, έχεις περισσότερο χρόνο να εξετάσεις με προσοχή τους όρους της κάθε εταιρείας. Ωστόσο, αν αναζητήσεις αυτοκίνητο επί τόπου, υπάρχει η πιθανότητα να πετύχεις κάποια προσφορά που δεν είναι διαθέσιμη στο σάιτ της εταιρείας. Όμως μπορεί και να πέσεις στην περίπτωση να μην υπάρχει τίποτα διαθέσιμο που να σου αρέσει.
 

Διάβασε το συμβόλαιο προσεκτικά πριν υπογράψεις

Οι όροι των συμβολαίων είναι η συχνότερη αιτία διενέξεων μεταξύ πελατών και εταιρειών. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι το συμβόλαιο που υπογράφεις αφορά αποκλειστικά εσένα και την εταιρεία ενοικιάσεων. Δεν συμμετέχουν μεσάζοντες, όπως για παράδειγμα διαδικτυακές πλατφόρμες σύγκρισης τιμών. Επομένως υπογράφεις το συμβόλαιο μόνο όταν φτάσεις στα γραφεία της εταιρείας. Αν εντοπίσεις διαφορές μεταξύ όσων συμφώνησες διαδικτυακά και του έντυπου συμβολαίου, τότε μην υπογράψεις.
 

Πρόσεξε για ήδη υπάρχουσες ζημιές στην παραλαβή και μάθε τι καλύπτει η ασφάλεια

Τα «SOS» είναι: ασφαλιστικές καλύψεις, πόσοι συμπεριλαμβάνονται στο συμφωνητικό, όροι πληρωμής, ώρες παραλαβής και παράδοσης, προϋποθέσεις ακύρωσης συμφωνητικού. Πρώτον, μόλις παραλάβεις το αυτοκίνητο, ρίξε μία ματιά αν υπάρχει κάποια οφθαλμοφανής ζημιά. Αν εντοπίσεις κάτι, βγάλε φωτογραφίες και επικοινώνησε με την εταιρεία ώστε να σου επιβεβαιώσουν ότι αυτές οι ζημιές ήταν εκεί πριν το παραλάβεις.

Επίσης πρέπει να έχεις κατανοήσει τι ισχύει με τα καύσιμα, αν πρέπει να επιστρέψεις το όχημα με γεμάτο ή άδειο ντεπόζιτο. Η πρώτη περίπτωση σε συμφέρει περισσότερο, γιατί είναι λίγο δύσκολο να καταφέρεις να αδειάσεις το ντεπόζιτο την τελευταία ημέρα πριν το παραδώσεις. Έτσι περισσεύει βενζίνη την οποία έχεις πληρώσει και την αφήνεις «φιλοδώρημα». Τέλος, πρέπει να γνωρίζεις τι ακριβώς καλύπτει η ασφαλιστική. Για παράδειγμα, πολλά ήδη ζημιών δεν καλύπτονται αν έχουν προκληθεί λόγω οδήγησης σε ακατάλληλους δρόμους.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε