Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Οι νέοι τρόποι για να ακούμε μουσική στο αυτοκίνητο
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι νέοι τρόποι για να ακούμε μουσική στο αυτοκίνητο

Διαβάστηκε από 16715 αναγνώστες - 19/6/2022

Η χρήση των CD στο αυτοκίνητο θεωρείται πλέον παλαιολιθική, ενώ ακόμα και τα mp3 θεωρούνται ξεπερασμένα. Εκτός από το streaming, αναλύουμε τους νέους τρόπους με τους οποίους θα ακούμε μουσική στο αυτοκίνητο, όπως τους φαντάζεται ο κολοσσός Harman.

Για τους περισσότερους, η καλή μουσική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της οδηγικής απόλαυσης. Πολλοί θεωρούν μία μοναχική βόλτα με το αυτοκίνητο, με παρέα τα αγαπημένα τους τραγούδια ως μορφή ψυχοθεραπείας. Εξάλλου, το γεγονός πως μεγάλες και καταξιωμένες εταιρείες επαγγελματικού και high-end εξοπλισμού ήχου συνεργάζονται με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, τοποθετώντας τα προϊόντα τους σε διάφορα μοντέλα ενισχύει την άποψη πως μουσική και αυτοκίνητο πηγαίνουν μαζί.

Κοινοποίησέ το »


Μία από αυτές είναι η πασίγνωστη Harman, που έχει στην ιδιοκτησία της ονόματα όπως JBL, Harman/Kardon και Bang and Olufsen. Με αφορμή την τρέχουσα ψηφιακή έκθεση CES, η Auto Bild επικοινώνησε με την εταιρεία-κολοσσό και ανέλυσε τις νέες τάσεις που θα χρησιμοποιηθούν στα αυτοκίνητα τα επόμενα χρόνια.



1) Streaming
Η εποχή των CD έχει περάσει ανεπιστρεπτί εδώ και καιρό, και τα φορητά Diskman που χρησιμοποιούσαμε παλιά φαίνονται στην νέα γενιά ως μουσειακά εκθέματα. Έτσι και στα αυτοκίνητα, σχεδόν κανένας δεν χρησιμοποιεί πλέον CD για να ακούσει μουσική, αφού η τάση της τελευταίας δεκαετίας είναι τα USB. Βρισκόμαστε στο 2021 όμως, και πλέον ακόμα και αυτός ο τρόπος θεωρείται παλιομοδίτικος. Ο λόγος είναι απλός: Αν έχεις smartphone, κάνεις το λεγόμενο «streaming».
To streaming, ή ελληνιστί «Ροή Δεδομένων», αφορά μεταφορά ήχου ή video μέσω internet απευθείας από την υπηρεσία που τα φιλοξενεί, χωρίς να χρειαστεί να αποθηκεύσουμε τα συγκεκριμένα αρχεία. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το YouTube.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις