Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αυτό είναι το «Καλύτερο» νέο Μικρομεσαίο

Διαβάστηκε από 15156 αναγνώστες - 28/1/2020

Το Astra, από το facelift και μετά, διατίθεται μόνο με τον νέο 3κύλινδρο κινητήρα. Μπορεί το μικρομεσαίο Opel να τα βγάλει πέρα με τον ανταγωνισμό? Η συναρπαστική τετραπλή μάχη φέρνει την Opel εναντίον των KIA, Ford και Renault.

Μικρομεσαία σε κρίση… ή μήπως όχι; Η συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων αποτελεί τον πρωταγωνιστή της αγοράς, καθώς δανείζει τις τεχνολογίες της τόσο στα μικρότερα, όσο και στα μεγαλύτερα αδέρφια της.

Το νέο στοίχημα όμως αποτελούν οι καταναλώσεις, και οι εκπομπές ρύπων φυσικά,  καθώς παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και οι Γερμανοί απειλούνται με νέους φόρους και πρόστιμα. Τα όρια στενεύουν και χρειάζονται δραστικά μέτρα για να αποφευχθούν πολλά εκατομμύρια προστίμων αλλά και να σταθούν απέναντι στον ανταγωνισμό.



Μεγαλύτερη απόδειξη αποτελεί η φρεσκαρισμένη γκάμα του Astra, που πλέον αποτελείται μόνο από τρικύλινδρες εκδόσεις, που είναι πιο οικονομικές σε κατανάλωση, κάτι που επιβεβαιώνεται και στην πράξη. Πριν από ένα χρόνο είχαμε δοκιμάσει ένα Astra 1.4 Turbo με 125 PS, τετρακύλινδρο βενζίνης. Η κατανάλωση της δοκιμής μας: 7,4 λίτρα. Αντιθέτως, ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας των 1,2 λίτρων έχει 5 PS περισσότερα και καταναλώνει 1 λίτρο λιγότερο.

Πώς διαμορφώνεται η κατηγορία με τους πρωταγωνιστές λοιπόν; Ποιος καταφέρνει να δώσει το πιο πλήρες πακέτο;

Η νέα τρικύλινδρη φύση του Opel Astra των 6.4λτ. κατανάλωσης, κοντράρεται στα ίσια με το 4κύλινδρο KIA Ceed των 7.2λτ., τα 6.3λτ. του εντυπωσιακού Megane και τα 6.5λτ.  του Ford Focus Active. Ποιο μοντέλο καταφέρνει να προσφέρει τα περισσότερα μηχανολογικά αλλά και οδηγικά χαρακτηριστικά; Δείτε την πλήρη σύγκριση αλλά και τον νικητή, σε μία άκρως απαιτητική κατηγορία που οφείλει να προσαρμοστεί στις νέες πολύ αυστηρότερες νόρμες ρύπων που επιβάλλει η Ε.Ε. Το Best Seller μικρομεσαίο για την Ελλάδα και το 2018, Opel Astra, καταφέρνει να κερδίσει τη μάχη με αυτή του την αλλαγή;
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις