Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

HONDA CIVIC TYPE R

Διαβάστηκε από 25713 αναγνώστες - 25/9/2020

Η ζωή στο εσωτερικό του: Και στο Type R υπάρχουν αρκετά διακοσμητικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και ένας καλοφτιαγμένος διακόπτης για το πρόγραμμα R, που κάνει το αυτοκίνητο πιο ακραίο, ενώ το στροφόμετρό του είναι κυρίαρχο στο εσωτερικό. Το Type R είναι διασκεδαστικό.



Στα bucket καθίσματα κολλάς κυριολεκτικά, η σφαίρα στην κορυφή του επιλογέα μοιάζει να λαμβάνει πορεία σαν από μόνη της, η δε διαδρομή του επιλογέα μέσα στο «Η» είναι πολύ μικρή... Απόλαυση!
Εξωτερική αίσθηση: Ένα... τέρας με φτερούγες, η εισαγωγή αέρα στο καπό του κινητήρα, στιβαρό και φιλντισένιο ταυτόχρονα. Το ρητό «γρήγορο ακόμα κι εν στάσει» ισχύει στα μικρομεσαία μοντέλα μόνο για το Civic Type R.



Οδηγικές εντυπώσεις: Η πραγματική μηχανή οδήγησης έρχεται από την Ιαπωνία. Η Honda εξέλιξε ένα σχεδόν αγωνιστικό αυτοκίνητο, που διαθέτει χώρο αποσκευών και αναδιπλούμενες πίσω θέσεις. Ο κινητήρας, χωρητικότητας 2,0 λίτρων, από τις 2.500 σ.α.λ. και πάνω «μπαίνει» πιο επιθετικά στο παιχνίδι και επιταχύνει το Type R έως και τα 280 km/h! 



Ο οδηγός, που θα θελήσει να απολαύσει ηχητικά τον κινητήρα, μπορεί να τον αφήσει να λειτουργεί έως τον «κόφτη» λίγο πάνω από τις 7.000 σ.α.λ., αλλάζοντας με ταχύτητα και ακρίβεια τις σχέσεις του χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων. Η χρήση του τιμονιού ισούται με την... ανατομή των κομματιών του δρόμου, που έχουν στροφές. Ακόμα πιο όμορφο: τίποτε δεν έχει τεχνητή αίσθηση ή δε ρυθμίζεται ηλεκτρονικά. Το αυτοκίνητο κινείται απλώς... αυθεντικά, αντιδρά άμεσα και μηχανικά. ΓιΆ αυτό και επικρατεί των αντιπάλων του!
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει