Ποιο Hybrid SUV να αγοράσω?

Διαβάστηκε από 48364 αναγνώστες - 6/7/2020

Τι καταφέρνουν τα υβριδικά συστήματα στα μεσαία SUV? Τα τέσσερα υβριδικά και τετρακίνητα SUV του συγκριτικού μας, επιθυμούν να δείξουν ότι καύσιμο γλυτώνεις και χωρίς να καταφύγεις στο diesel.

 
 
Τι συνδέει τα Lexus UX, Mitsubishi Outlander, Toyota RAV4 και Honda CR-V σε αυτήν τη σύγκριση; Και τα τέσσερα SUV ασπάζονται την εξηλεκτρισμένη γραμμή κίνησης και την ηλεκτρική υποστήριξη. Διαθέτουν όμως και τετρακίνηση ενώ η τιμή τους στη Γερμανία ξεκινά από τα περίπου 40.000 ευρώ.
Ωστόσο, στα επιμέρους στοιχεία διαφέρουν: Οι συνδυασμοί κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων είναι κάτι, που πρέπει πρώτα να συνηθίσουμε, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το θόρυβο, που τελικά εκπέμπουν. Οι Toyota και Lexus έχουν συστήματα μετάδοσης με κιβώτια συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT), ενώ Honda και Mitsubishi διαθέτουν... κανονικά κιβώτια ταχυτήτων.
 

Στην πράξη, και τα τέσσερα μοντέλα μάς πείθουν με το υψηλό επίπεδο της άνεσης, που παρέχουν, αλλά και με τη χωρίς διστακτικότητα συμπεριφορά τους κατά την εκκίνηση από στάση. Καλύτερα δε γίνεται...
Το ίδιο ισχύει για τη συνεργασία των κινητήρων εσωτερικής καύσης και των ηλεκτροκινητήρων τους.

Αντιθέτως, όμως, δεν τα πάνε όλα τόσο καλά στον τομέα των φρένων. Στη δοκιμή μας πιστοποιούμε πως σχετικά με την απόκρισή τους και την απόδοση των συστημάτων πέδησής τους, υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητά τους σε συνολικό επίπεδο εκπλήσσει: Για παράδειγμα, οι μετρημένες γύρω στα 8 λίτρα/100 km καταναλώσεις είναι απόλυτα ικανοποιητικές. Έτσι, καταλήγουμε πως τα υβριδικά συστήματα έχουν νόημα και στα αυτοκίνητα μεγαλύτερου ύψους. Τώρα, ποιο απ όλα υπερέχει έναντι των άλλων, θα το διαβάσετε στις επόμενες σελίδες.

LEXUS UX 250h E-FOUR
Κατανάλωση: 6,5 l
Τιμή: από 39.200 ευρώ (Γερμανία)

HONDA CR-V i-MMD HY. AWD
Κατανάλωση: 7,9 l
Τιμή: από 37.690 ευρώ (Γερμανία)

TOYOTA RAV4 HYBRID 2.5 AWD-i
Κατανάλωση: 7,8 l
Τιμή: από 39.190 ευρώ (Γερμανία)

MITSUBISHI OUTLANDER PLUG-IN HYBRID
Κατανάλωση: 8,9 l
Τιμή: από 37.990 ευρώ (Γερμανία)

 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει