Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Mercedes B 200d vs BMW 218d xDrive Active Tourer

Διαβάστηκε από 15702 αναγνώστες - 15/6/2019

Σκέψου και πάλι ΨΗΛΑ.. Η νέα Mercedes B-Class έχει έναν αντίπαλο, τη BMW Σειρά 2 Active Tourer. Συγκρίνουμε τα δύο πολυτελή πολυμορφικά, με πετρελαιοκινητήρες 150 ίππων κάτω από το καπό.

Για να το θέσουμε απλά, η εικόνα της Mercedes B-Class, δεν ήταν και η καλύτερη μέχρι σήμερα, μιας και σχεδιαστικά δεν είχε καμιά ιδιαίτερη  γοητεία.  Όμως αυτές οι εικόνες ανήκουν στο παρελθόν και η νέα Β-Class θα σας βοηθήσει να τις ξεχάσετε πολύ εύκολα. H Mercedes B 200 d είναι πλέον ένα από τα πιο σύγχρονα πολυμορφικά ή Sports Tourer όπως είναι πιο γνωστά στην Ευρωπαϊκή αγορά. Μπορεί επίσης να οδηγηθεί γρήγορα και να αποδειχθεί αρκετά διασκεδαστική! Τι γίνεται όμως αν τεθεί σε άμεση σύγκριση με την BMW 218d Active Tourer; Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα! 

"Ποιος θα επικρατήσει τελικά στην μονομαχία για το καλύτερο Sports Tourer της αγοράς..?" 

Πρώτα απ ΅όλα ας δούμε τα βασικά στοιχεία. Η νέα B Class ως 200αρα diesel ξεκινάει από 35.932 ευρώ στη Γερμανία, ενώ το αυτόματο κιβώτιο δεν απαιτεί επιπλέον χρέωση. Στην Eλληνική αγορά η νέα B-Class ξεκινά από 32.560 ευρώ, στην έκδοση B180 με τον κινητήρα βενζίνης 1.4 λτ. απόδοσης 136 ίππων, ενώ η έκδοση της δοκιμής Β200d, ξεκινά από 40.960 ευρώ. Η B180d, με τον diesel κινητήρα των 116 ίππων, ξεκινά από 34.596 ευρώ. 
Το εξοπλισμένο για τη δοκιμή μας με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο 218d Active Tourer, ξεκινάει στη BMW από 37.300 ευρώ με τον κινητήρα 1,8 λτ. diesel κινητήρα των 150 ίππων. Σε επίπεδο εξοπλισμού, η B-Class της δοκιμής διαθέτει το σύστημα ελέγχου MBUX που είναι γνωστό από την A-Class καθώς επίσης και συστήματα ασφάλειας, ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό, αλλά αξίζει αφού πρόκειται για εξαιρετικά εκτεταμένη, ευέλικτη και προηγμένη τεχνολογία. Το Navi είναι λεπτομερές και περιλαμβάνει έναν αποτελεσματικό φωνητικό έλεγχο.
Τα δύο αυτοκίνητα είναι πολύ κοντά αλλά ποιος επικρατεί τελικά?

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις