Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
58 φωτογραφίες »

Όλα τα νέα μοντέλα του 2021

Διαβάστηκε από 25617 αναγνώστες - 28/12/2020

Το 2021 έρχεται με άγριες διαθέσεις όσον αφορά την αγορά αυτοκινήτου και η AUTO BILD σάς... ξεδιαλύνει το τοπίο. Ευρεία γκάμα από ηλεκτροκίνητα, υβριδικά και κλασικά με θερμικό κινητήρα μοντέλα αποκαλύπτονται με κάθε λεπτομέρεια.

Η διαρκής αναβάθμιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι προτεραιότητα για τις κορυφαίες μάρκες παγκοσμίως και αυτός είναι ο κεντρικός τους άξονας ως προς την παραγωγή για το 2021. Τα ηλεκτροκίνητα αποτελούν προτεραιότητα και κορυφαίοι γερμανικοί κολοσσοί το επιβεβαιώνουν με τις επιλογές τους. Νέα μοντέλα με ηλεκτρικό μοτέρ ετοιμάζουν οι Mercedes (EQA ,EQB και EQS), BMW (SUV iNext), Audi (Gran Turismo e-tron GT και SUV Q4 e-tron) και Volkswagen (ID5, ID Space Vizzion), την ώρα που αυτοκινητοβιομηχανίες με προφίλ πιο οικονομικών μοντέλων ετοιμάζουν τις δικές τους πρωτοβουλίες (SUVs Dacia Spring και SsangYong). 
 
Ταυτόχρονα, διαπιστώνεται σημαντική αύξηση στην παραγωγή υβριδικών αυτοκινήτων, ειδικά όσον αφορά τα SUV. Η Toyota πρωτοστάτησε στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία με το Yaris Cross και το Corolla Cross, ενώ η Alfa Romeo παρουσιάζει το Tonale.
 
Φυσικά, δεν θα παρουσιαστούν αποκλειστικά νέα μοντέλα το 2021. Η πέμπτη γενιά της Mercedes C-Class και η δέκατη του Opel Astra λανσάρονται την επόμενη χρονιά, με την Peugeot να κυκλοφορεί το compact 308 και την Skoda να φέρνει το νέο Fabia. Προκειμένου να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι εκπομπές ρύπων, τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα είναι τουλάχιστον μερικώς ηλεκτροκίνητα.
 
Παράλληλα, θα κυκλοφορήσουν πολλά sport αυτοκίνητα με τα Audi RS 3, BMW M5 CS, Ferrari Purosangue, Hyundai i20 N, Mercedes-AMG S 63, Porsche 911 GT3 και το Toyota GR Hyperca να... περιμένουν στην γωνία.
 
Ακολουθεί με αλφαβητική σειράαναλυτική παρουσίαση, με την συνδρομή της Auto Bild, όλων των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορήσουν το 2021. Σημείωση, οι τιμές που παρατίθενται αφορούν την γερμανική αγορά.
 
Alfa Romeo Tonale
Τιμή: 31.000 ευρώ
 


Το Alfa Romeo Tonale είναι το δεύτερο στην ιεραρχία SUV της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, πίσω από το μοντέλο Stelvio. Με βάση όσα γνωρίζουμε το Alfa Romeo Tonale βασίζεται στην πλατφόρμα του Jeep Renegade, ενώ αναμένεται να λανσαριστεί και ως plug-in hybrid.
 
Aston Martin RapidE


 
Ο σχεδιασμός Lagonda Concept μάς προσανατολίζει για την εξωτερική εμφάνιση της Aston Martin RapidE. Το πανίσχυρο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο μπορεί να κρύψει κάτω από το την κουκούλα του κινητήρα με ιπποδύναμη έως και 1000 άλογα.
 
Aston Martin Valkyrie
Τιμή: Σχεδόν 3.000.000 ευρώ


 
Το hypercar Aston Martin Valkyrie έχει ήδη εξαντληθει πριν καν κυκλοφορήσει! Προβλέπεται να εφοδιαστεί με V12 6,5 λίτρων κινητήρα για 1.013 ίππους και 740 Nm ροπής.
 
Audi e-tron GT
Τιμή: Λιγότερο από 100.000 ευρώ


 
Η Audi λανσάρει το τεσσάρων καθισμάτων sport αυτοκίνητο Audi e-tron GT. Εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα 590 αλόγων, με την κίνηση να μεταδίδεται μόνιμα και στους τέσσερις τροχούς.
 
Audi RS 3
Τιμή: Λιγότερο από 60.000 ευρώ


 
Το Audi RS 3 θα διατηρήσει το πεντακύλινδρο μοτέρ του. Ο κινητήρας των 2,5 λίτρων με ιπποδύναμη 420 άλογα και 500 Nm ροπής θα μπορούσε να αυξήσει αμφότερες τις τιμές κατά είκοσι μονάδες.
 
Audi SQ2 facelift


 
Οι Γερμανοί αναβαθμίζουν το Audi SQ2 με μία facelift έκδοση. Το νέο Audi SQ2 facelift θα κρατήσει σε επίπεδο κίνησης την ισχύ των 300 ίππων.
 
Audi Q4 e-tron
Τιμή: Λιγότερο από 40.000 ευρώ


 
Το ηλεκτρικό SUV Audi Q4 e-tron έχει ιπποδύναμη 306 άλογα. Η χωρητικότητας 82 κιλοβατώρων μπαταρία παρέχει αυτονομία άνευ φόρτισης έως και 500 χιλιόμετρα.
 

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις