Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Κορυφαίες μάρκες στον χώρο των υβριδικών και της ηλεκτροκίνησης

Διαβάστηκε από 25646 αναγνώστες - 28/12/2020

Audi Q5 Sportback
Τιμή: Περίπου 50.000 ευρώ
 
Η coupé έκδοση του Audi Q5 με την ονομασία Audi Q5 Sportback εισάγει νέο οπτικό αποτέλεσμα, καθώς πέρα από την κλασική κεκλιμένη οροφή αποκτά και δική της μάσκα.
 
BMW 2 Series Active Tourer
Τιμή: Λιγότερο από 30.000 ευρώ


 
Η BMW 2 Series Active Tourer λαμβάνει ελαφρώς περισσότερο sport design. Διαθέτει χώρο για πέντε συνολικά επιβάτες και λειτουργεί ως εκπρόσωπος της δεύτερης γενιάς της συγκεκριμένης σειράς.
 
BMW 2 Series Coupe


 
Το νέο μοντέλο της 2 Series, BMW 2 Series Coupe, εξοπλίζεται με εξακύλινδρο in-line κινητήρα που μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Λειτουργεί ως αναβάθμιση της σειράς M240i και θα βασίζεται ξανά σε ποιοτικά χαρακτηριστικά των προκατόχων του.
 
BMW iNext


 
Η ναυαρχίδα των ηλεκτροκίνητων του γερμανικού κολοσσού, η BMW iNext, έρχεται με ένα νέο λειτουργικό σύστημα. Θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις με ηλεκτρικό εύρος στα 550 ή 750 χιλιόμετρα.
 
BMW X8


 
Πάνω από την σειρά Χ7, υπάρχει ακόμη αρκετό περιθώριο για ένα SUV coupe με την ονομασία BMW X8. Διαθέτοντας τον κινητήρα είτε του Μ5 είτε του Μ6, η έκδοση Μ θα μπορεί να παράγει πάνω από 700 άλογα ιπποδύναμη.
 
BMW M5 CS


 
Με μία κεντρική κονσόλα και ένα καπό κατασκευασμένο από άνθρακα, η BMW M5 CS θα εξοικονομήσει βάρος και χάρη στον V8 κινητήρα της θα μπορεί άνετα να κερδίσει ισχύ 650 ίππων.
 
Cupra el-Born


 
Πρόκειται για την σπορ έκδοση του ID.3, που με την συνδρομή της Seat εμφανίζεται στις αγορές ως Cupra el-Born. Προφανώς, σε επίπεδο design αποκτά πιο εκρηκτικό προφίλ, χωρίς ως τώρα να υπάρχουν λεπτομέρειες για την απόδοσή του.
 
Dacia Spring
Τιμή: Περίπου 18.000 ευρώ


 
Το SUV Dacia Spring βασίζεται στο κινεζικής κατασκευής Renault K-ZE. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 45 άλογα, ενώ με πλήρη φόρτιση το αυτοκίνητο μπορεί να ταξιδέψει ως και 225 χιλιόμετρα.
 
Ferrari Purosangue


 
Το πρώτο SUV των Ιταλών, Ferrari Purosangue, θα είναι το πιο ισχυρό μοντέλο της κατηγορίας του. Δεν είναι ξεκάθαρο αν διαθέτει κινητήρα V6 ή V8, ενώ εφόσον γίνει ειδική παραγγελία μπορεί να λανσαριστεί και με υβριδική μορφή.
 
Ford E-Crossover
 


Η Ford παρουσιάζει το δεύτερο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο, το Ford E-Crossover, που θα είναι μικρότερου μεγέθους από τo Mach E αλλά παραμένει στην κατηγορία των SUV. Το νέο μοντέλο θα βασιστεί στην πλατφόρμα ΜΕΒ της VW.
 
Ford Kuga ST


 
Η αθλητική έκδοση του Kuga ακούει στο όνομα Ford Kuga ST. Εφοδιάζεται με 2,3 λίτρων μοτέρ από το Focus ST, με αυξημένη ιπποδύναμη στα 300 άλογα και κίνηση στους τέσσερις τροχούς.
 
Genesis GV70


 
Το Genesis GV70 θέλει να ανταγωνιστεί το SUV της BMW, X3. Η πιο ισχυρή έκδοση κινητήρα κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ένας τρίλιτρος V6, που θα αποδίδει 380 άλογα και θα εξοπλίζει το μεγαλύτερου μεγέθους GV80.
 
Honda Civic


 
Το Honda Civic ετοιμάζεται για την ενδέκατη γενιά του. Από τα σχέδια που έχουν κυκλοφορήσει συμπεραίνουμε ότι ο άξονας design του νέου μοντέλου θα απέχει αρκετά από τους προκατόχους του.
 
Honda NSX Type R


 
Σύμφωνα με το ιαπωνικό περιοδικό «Best Car» το Honda NSX Type R είναι το πρώτο Type R με πιο ισχυρό κινητήρα, έναν 3,5 λίτρων twin-turbo V6 που θα προσφέρει ιπποδύναμη 641 άλογα.
 
Hyundai i20 N
Τιμή: Περίπου 24.000 ευρώ


 
Το νέο i20 των Κορεατών κυκλοφορεί και ως Hyundai i20 N με περισσότερο επιθετικό design, ισχύ 204 ίππων και 275 Nm ροπής.
 
Hyundai Kona N
Τιμή: Περίπου 32.500 ευρώ


 
Ο δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας του i30 εφοδιάζει και το Hyundai Kona N για να δώσει και σε εκείνο ιπποδύναμη 280 άλογα.
 
Hyundai Tucson N


 
Οι πληροφορίες για την απόδοση στο Hyundai Tucson N αντλήθηκαν από το forum «Autopsy.net» της Νότιας Κορέας και κάνουν λόγο για 2,5 λίτρων μοτέρ, 290 άλογα και 421 Nm ροπής.
 
Ioniq 5

 

Το Ioniq 5 είναι το πρώτο ήλεκτρικό αυτοκίνητο της Hyundai με την νέα επωνυμία. Έχουμε να κάνουμε με ένα μεσαίου μεγέθους SUV coupe το οποίο έχει θεμελιωθεί στην γνωστή μελέτη «45».
 
Kia Optima / K5


 
Το νέο Kia Optima / K5 αποκτά καινούργια γρίλια και ανανεωμένο σχεδιασμό φωτιστικών σωμάτων, έχοντας ένα ευρύτερα αριστοκρατικό παρουσιαστικό.
 
Mazda 6


 
Χάρη στην νέα πλατφόρμα, το Mazda 6 θα εμφανιστεί με in-line εξακύλινδρο κινητήρα, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Αναμένεται με περισσότερο οικονομικό προφίλ, σε έκδοση τόσο mild όσο και plug-in hybrid τεχνολογίας.
 
 
Mercedes-AMG GT 73 e
Τιμή: Περίπου 200.000 ευρώ


 
Η ηλεκτρική έκδοση του τετράθυρου GT, η Mercedes-AMG GT 73 e, μπορεί να έχει συνολική ιπποδύναμη 800 άλογα.
 
Mercedes-AMG One
Τιμή: 2.750.000 ευρώ


 
Το hypercar της AMG, Mercedes-AMG One θα παράγει πάνω από 1.000 ίππους χάρη στον ηλεκτρικό V6 κινητήρα. Θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό κομματιών, το σύνολο 275 αυτοκίνητα.
 
Mercedes-AMG S 63


 
Η Mercedes-AMG S 63 με τον ηλεκτρικό τετράλιτρο V8 κινητήρα αντικαθιστά την S 65 (V12 μοτέρ). Η τετρακίνηση κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στάνταρ εξοπλισμός.
 
Mercedes C-Class


 
Η νέα έκδοση Mercedes C-Class θα ξεχωρίζει για το νέο deisgn και το ψηφιακό σύστημα πολυμέσων-infotainment MBUX. Αβέβαιο παραμένει το εάν θα δημιουργηθούν μοντέλα mild και plug-in hybrid.
 
Mercedes EQA


 
Στην Mercedes EQA, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο αντίστοιχο του GLA, εγκαθίστανται μπαταρίες με χωρητικότητα από 60 ως 110 κιλοβατώρες. Η μικρότερη θα μπορεί να εξασφαλίζει ηλεκτρικό εύρος περίπου 400 χιλιομέτρων.
 
Mercedes EQB
Τιμή: Περίπου 50.000 ευρώ


 
Βάση της Mercedes EQB θα είναι ένας κινητήρας ισχύος 204 ίππων. Με την συνδρομή μία μπαταρίας 60 kWh αρκεί μία μόνο φόρτιση για ταξίδι έως και 400 χιλιόμετρα.
 
Mercedes EQS


 
Η ηλεκτρική έκδοση της S-Class, Mercedes EQS, λογικά θα βασιστεί στα χαρακτηριστικά κινητήρα του EQC. Δύο ηλεκτρικά μοτέρ, καθένα εκ των οποίων στέλνει την κίνηση σε έναν (μπροστά και πίσω) άξονα τροχών. Η ηλεκτρική αυτονομία θα κυμαίνεται στα 700 χιλιόμετρα.
 
Mercedes-Maybach S-Class
Τιμή: Περίπου 160.000 ευρώ


 
Η Mercedes-Maybach S-Class έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ναυαρχίδας των Γερμανών, απαρτιζόμενη από μία ανεξάρτητη γρίλια. Δεν αποκλείεται να αποκτήσει και ηλεκτροκίνητο χαρακτήρα.
 
Mercedes SL


 
Η νέα γενιά με την Mercedes SL έχει ξανά υφασμάτινη οροφή και μικρά αλλά εύχρηστα πίσω καθίσματα. Πιθανώς η SL-Class να... διαδεχτεί το AMG GT Roadster.
 
Mercedes T-Class
 
Στο μέλλον το Citan θα είναι αποκλειστικά ως επαγγελματικό όχημα με την ονομασία Mercedes T-Class. Στο πλάνο υπάρχει και η δημιουργία ηλεκτροκίνητης version.