Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

BMW M8 Competition vs Lamborghini Urus

Διαβάστηκε από 67412 αναγνώστες - 25/12/2020

Πόσο διαφορετικό είναι τελικά αυτό το ζευγάρι? Μια Lamborghini Urus και μια BMW M8 Competition καταφέρνουν να κρατήσουν καλά τον σχηματισμό σύγκρισης, ίσως όμως, μόνο για την φωτογραφία. Το μοναδικό σημείο που μοιάζουν τα δύο αυτοκίνητα, είναι ίσως το μεγάλο τους βάρος, αλλά και ο πολύ ισχυρός κινητήρας. Το Lambo Urus ήταν ένα από τα high light στην κατηγορία sport αυτοκίνητα την χρονιά που μας πέρασε.



Το εξωτικό SUV διαθέτει εξαιρετική σχεδίαση, με μεταβλητή κίνηση σε όλους τους τροχούς, σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα, αερανάρτηση, προσαρμοσμένη απόσβεση ανωμαλιών και κεραμικά φρένα. Το 2.3 τόνων SUV επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 3.2 δευτερόλεπτα. Το Urus είναι σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά SUV που κυκλοφόρησαν, με αρκετά υψηλές επιδόσεις αλλά και μεγάλες δόσεις πολυτέλειας, αλλά στην πραγματικότητα, πιστεύουμε ότι τέτοια SUV, με τεράστια δύναμη, είναι αναχρονιστικά, και ταιριάζουν μόνο σε λίγους. 


 
Με 1.879 κιλά, η BMW Μ8 Competition δεν είναι και ο ελαφρότερος μονομάχος της πίστας. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας twin-turbo V8 κινητήρας 4,4 λίτρων (δάνειο από την M5), που αποδίδει 625 άλογα και 750 Nm ροπής. Το σύστημα τετρακίνησης περιλαμβάνει ενεργό διαφορικό Μ σε δύο modes 4WD και 4WD Sport, ενώ αν ο οδηγός αποφασίσει να απενεργοποιήσει στο σύστημα Dynamic Stability Control, μπορεί να επιλεχθεί το 2WD mode που στέλνει την κίνηση μόνο στον πίσω άξονα ακόμα και με ποσοστό 100%. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα λειτουργίας (Road, Sport και Track) ενώ υπάρχει και κουμπί Setup για την περαιτέρω παραμετροποίηση του αυτοκινήτου στους τομείς του συστήματος διεύθυνσης, του κινητήρα, της ανάρτησης, και των φρένων. Φυσικά, στον τομέα των φρένων, επηρεάζει μόνο τη συμπεριφορά απόκρισης και όχι την ίδια την απόδοση πέδησης. Το M8 Competition, καταφέρνει παρά το μεγάλο του βάρος να κινηθεί σε υψηλές ταχύτητες, αφού οι 625 υπερτροφοδοτούμενοι ίπποι, είναι αρκετοί να μας προσφέρουν συγκινήσεις, σε κάθε καμπή της πίστας.