Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ηλεκτροκίνηση και αυτόνομη οδήγηση συναντούν την ελκυστική εξωτερική εμφάνιση

Διαβάστηκε από 23138 αναγνώστες - 28/12/2020

Audi SQ2 facelift
Έναρξη κυκλοφορίας: Αρχές 2021
 
Το αναβαθμισμένο, κόστους τουλάχιστον 45.700 ευρώ, Audi SQ2 facelift, περιλαμβάνει νέα γρίλια και εκ νέου σχεδιασμένες ποδιές. New entry στα προαιρετικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού είναι το adaptive cruise assistant μέσω του οποίου υπάρχει ημι-αυτόνομη οδήγηση (επίπεδο 2). Τα χέρια μας πρέπει να παραμείνουν στο τιμόνι, αλλά το compact SUV μπορεί χωρίς εξωτερική παρέμβαση να επιταχύνει ή να κόψει ταχύτητα, καθώς και να κινηθεί ανεξάρτητο, εντός των ορίων της λωρίδας του.
 
Audi SQ5 facelift
Έναρξη κυκλοφορίας: Ανοιξη 2021


 
Ακόμη και στην facelift έκδοση, παραμένει «μοναχικός καβαλάρης« ο V6 diesel κινητήρας που εξοπλίζει το Audi SQ5 facelift. Χάνει 6 ίππους (341 άλογα), διατηρεί αναλλοίωτη την ροπή (700 Nm), με την Audi πάντως να υπόσχεται ότι ο TDI κινητήρας της είναι πλέον καθαρότερος. Στην ανανεωμένη σειρά SQ5 είναι προαιρετικά τα πίσω φωτιστικά σώματα με τεχνολογία OLED φωτισμού, με το SUV να λαμβάνει επίσης νέες απολήξεις εξάτμισης. Κοστίζει από 68.138 ευρώ.
 
Audi Q5 Sportback
Έναρξη κυκλοφορίας: Πρώτο μισό του 2021


 
Η coupe version του Q5 αποκτά την δική της χαρακτηριστική μάσκα, καθώς και διαφορετικό design στους αεραγωγούς. Επίσης, από την στιγμή που το Audi Q5 Sportback θα έχει πιο σπορ προφίλ συνολικά, η sport ανάρτηση είναι στάνταρ εξοπλισμός. Το εσωτερικό θυμίζει έντονα το αντίστοιχο του Q5 facelift, μόνο που το «τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών plus» είναι διαθέσιμο από την βασική έκδοση. Στις αγορές θα υπάρχουν κινητήρες diesel και βενζίνης μέχρι και 286 άλογα, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν δύο plug-in hybrid εκδόσεις. Η τιμή αγοράς του αρχίζει από τα 50.884 ευρώ.
 
Audi SQ5 Sportback
Έναρξη κυκλοφορίας: Πρώτο μισό 2021


 
Φυσικά και η κορυφαία σειρά των Audi Q5 series θα κυκλοφορήσει και ως coupe. Το Audi SQ5 Sportback τροφοδοτείται από τον ίδιο κινητήρα με το απλό SQ5, έναν V6 diesel που αποδίδει 341 ίππους με σύστημα πρόσθετης ισχύος 48V. Εφαρμόζονται σημαντικές αλλαγές σε οπτικό επίπεδο με το SUV να έχει τέσσερις απολήξεις εξάτμισης. Στο εσωτερικό, βλέπουμε ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα. Με κόστος 70.234 ευρώ, το Audi SQ5 Sportback διαθέτει με έξτρα χρέωση κλιματιζόμενα καθίσματα, τα οποία μπορούν να κάνουν μασάζ στους επιβάτες.
 
Audi RS Q5
Έναρξη κυκλοφορίας: 2021


 
Η Audi φέρνει στις αγορές το Audi RS Q5, μία πιο επιθετική RS παραλλαγή της δεύτερης γενιάς μοντέλων Q5. Το over-SUV έρχεται με τεράστιους αεραγωγούς στο μπροστινό του μέρος, side skirts και πίσω διαχύτη με ενσωματωμένο σπορ σύστημα εξάτμισης. Οι αλουμινένιοι εξωτερικοί καθρέπτες είναι kit που αντιλαμβάνεται κανείς με την πρώτη ματιά. Ο V6 biturbo από το RS 4 με πάνω από 500 άλογα ιπποδύναμη εξασφαλίζει μεγάλη δυναμική. Η τιμή του Audi RS Q5 είναι περίπου 80.000 ευρώ.
 
Audi eQ2
Έναρξη κυκλοφορίας: 2021


 
Παράλληλα με το Q2, η Audi λανσάρει στις αγορές και το eQ2, το οποίο θα είναι το αντίστοιχο μοντέλο του Mercedes EQA και ο SUV-στυλ διάδοχος του BMW i3. Οι σχεδιαστές της Audi χρησιμοποιούν ξανά την οριζόντια έντονη γραμμή e-tron για το μικρό Stromer. Η τεχνολογία προέρχεται από την VW, αλλά χάρη στα δικά του power electronics, το eQ2 θα κουβαλά αναμφισβήτητα τον χαρακτήρα ενός Audi.
 
Audi Q9
Έναρξη κυκλοφορίας: 2021


 
Θα ολοκληρώσει η Audi την Q series; Σίγουρα πάντως ξέρουμε ότι η γερμανική μάρκα προσανατολίζεται στην δημιουργία ενός Audi Q9. Το μεγάλο SUV θα ανταγωνίζεται αυτοκίνητα της καητηγορίας του με τρεις σειρές καθισμάτων, όπως τα BMW X7 και Mercedes GLS. Στο τραπάζι βρίσκεται και η προοπτική μίας έκδοσης RS που θα χαρίζει στο Audi Q9 πάνω από 600 άλογα ιπποδύναμη.
 
Audi e-tron GT
Έναρξη κυκλοφορίας: 2021


 
Η πρώτη εντύπωση στο Audi e-tron GT φέρνει στο μυαλό coupe Sportback της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Παρόλα αυτά, οι επιθετικές γραμμές στο αμάξωμα δίνουν μία ανανεωμένη αίσθηση και διαφορετικό στυλ, που δεν προσαρμόζεται στο design ενός παλαιότερου μοντέλου. Με ισχύ 590 ίππων και ροπή που παράχεται άμεσα (όπως ισχύει στα ηλετρικά οχήματα), το Audi e-tron GT θα έχει απόδοση σπορ αυτοκινήτου. Η τετρακίνηση και το σύστημα ελέγχου και κατανομής ροπής σε κάθε τροχό (torque vectoring) είναι στάνταρ εξοπλισμός στο μοντέλο που θα κοστίζει λιγότερα από 100.000 ευρώ.
 
Audi RS 3
Έναρξη κυκλοφορίας: 2021


 
Το Audi RS 3 με τιμή αγοράς περίπου τα 60.000 ευρώ θα διατηρήσει τον 2,5λιτρο πεντακύλινδρο κινητήρα του, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα έχει υποστήριξη από ένα mild hybrid σύστημα. Δεν αναμένεται μεγάλη βελτίωση στην απόδοση, με την ισχύ 410 ίππων να φαντάζει ρεαλιστικό αποτέλεσμα.
 
Audi eTTron
Έναρξη κυλοφορίας: 2021


 
Ο διάδοχος του TT, το Audi eTTron, θα είναι προφανώς ένα πλήρως ηλεκτρικό crossover, δανειζόμενος την τεχνολογία του VW ID.3. Η βασική παραλλαγή λογικά θα αποδίδει 204 άλογα, ενώ μία σπο έκδοση τετρακίνησης με 400 ίππους μπορεί να είναι τόσο ισχυρή όσο και το τρέχον TT RS με τον πεντακύλινδρο βενζινοκινητήρα.
 
Audi eQ1
Έναρξη κυκλοφορίας: 2022


 
Το Audi eQ1 αναμένεται για το 2022, με κόστος περίπου 32.000 ευρώ. Αντί για ένα κλασικό Q1, οι Γερμανοί θα μπορούσαν να φέρουν ένα μήκους τεσσάρων μέτρων SUV βασισμένο στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB που έχει αναπτύξει η Volkswagen. Το eQ1 θα λανσαριστεί με διαφορετικό concept και design στις πόρτες και το εσωτερικό του.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει