Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Lamborghini Urus: 24 ώρες στο αριστερό bucket της
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Lamborghini Urus: 24 ώρες στο αριστερό bucket της

12/11/2021

H Urus αποδεικνύει ότι οι λέξεις Lamborghini και SUV μπορούν να μπουν στην ίδια πρόταση, δίπλα-δίπλα και μάλιστα με επιτυχία. Κλέψαμε λίγη από την αίγλη της για 24 ώρες και σου την παρουσιάζουμε.

Η αλήθεια ότι δεν σας έχουμε συνηθίσει σε παρουσίασες και εκτενής αναφορές σε supercar. Μακριά από τα ελληνικά δεδομένα, οι λέξεις Lamborghini, Ferrari, Bugatti είναι ονειρικές και απλησίαστες για τους περισσότερους.  Πώς είναι όμως να κάθεσαι στο αριστερό  bucket ενός τέτοιου αυτοκινήτου, το οποίο μάλιστα καταφέρνει τα παντρεύει τόσο μαεστρικά τις υπερεπιδόσεις με την καθημερινή πρακτικότητα? Μήπως τελικά η Urus είναι απλά ένα καθημερινό αυτοκίνητο και όχι ένα supercar ειδικών συνθηκών?

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Μπορεί να είναι 4.000 κυβικά V8, αλλά είναι το ίδιο άνετη τόσο στα 50, όσο και στα 250 χλμ/ώρα η Urus

Κάτω από το καπό της Lamborghini Urus κρύβεται ένας θηριώδης V8 κινητήρας twin-turbo 4.000 κυβικών, που αποδίδει 650 άλογα, 87 κιλά ροπή, ο όποιος προσφέρει στο SUV των 2,2 τόνων το 0-100χλμ/ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα και τελική 305 χλμ/ώρα. Οι αριθμοί μπορούν να προκαλούν τρόμο και δέος, αλλά το μοτέρ είναι τόσο γραμμικό και «ευγενικό», που δεν θα ξεσπάσει εκτονώνοντας τη δύναμη τους στους τροχούς, εκτός αν το επιδιώξει ο οδηγός του. Η Lamborghini Urus μπορεί να κινηθεί ήρεμα και χαλαρά μέσα στην πόλη, ακόμα και με ταχύτητες κάτω των 50 χιλιομέτρων, χωρίς να δυσανασχετεί. Σίγουρα δεν ενδείκνυται για άπειρους οδηγούς, αλλά αν χρειαστεί θα μπορέσουν να την κουλαντρίσουν και να φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους.



Είναι μεγαλύτερη σε χώρους από το Q8, «χωράει» άνετα όλες τις οικογενειακές υποχρεώσεις η Lamborghini Urus

Η Lamborghini Urus πατάει πάνω στην ίδια πλατφόρμα του Q8, είναι όμως μακρύτερη κατά 11 εκατοστά από το Audi, σαφώς πιο εντυπωσιακή λόγω χρώματος και σχεδιασμού, ενώ οι τεράστιες ζάντες 23 ιντσών δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο. Η Urus είναι απλά ένα πρακτικό SUV, με όλες τις αρετές της συγκεκριμένης κατηγορίας.  Η καμπίνα του μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα, που το καθένα έχει το δικό του bucket κάθισμα, (διατίθεται και με «απλό» πίσω κάθισμα), ενώ τα 616 λίτρα αποθηκευτικού χώρου δεν θα δυσκολευτούν να χωρέσουν όλα τα μπαγκάζια. Ευέλικτη για τις διαστάσεις, θα τα βρει σκούρα μόνο σε στενές θέσεις παρκαρίσματος και σε στενάκια. Όχι ότι πιο σοφό να την «χώσεις» στους δρόμους του Ψυρρή και της Άνω Πόλης.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε