Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αυτοκινούμενα Tips

Διαβάστηκε από 15017 αναγνώστες - 15/7/2020

Λάθος Ταχύτητα
Για τα αυτοκινούμενα ισχύει "ταξιδεύω δεν τρέχω". Μια ταχύτητα ταξιδιού μεταξύ 90 και 110 χλμ./ώρα είναι ιδανική, ηρεμεί τα νεύρα και διατηρεί την κατανάλωση εντός των ορίων.

Camping στην ¶γρια φύση
Να κοιμάμαι οπουδήποτε θέλω... Αυτό ονειρεύονται πολλοί οδηγοί αυτοκινούμενου, όμως δεν επιτρέπεται παντού. Στη Γερμανία επιτρέπεται στους επιβάτες να διανυκτερεύσουν, μόνο σε μέρη όπου δεν απαγορεύεται ρητά. Στο Ηνωμένο Βασίλειο το "Κάμπινγκ στην άγρια φύση" απαγορεύεται και τιμωρείται αυστηρά, όπως και στην Ιταλία. Μάθετε εκ των προτέρων τις νόμιμες περιοχές για κάμπινγκ.



Εκκίνηση χωρίς έλεγχο
Εδώ ισχύει ότι για τα αυτοκίνητα, δηλαδή έλεγχος της πίεσης ελαστικών και  της στάθμης λαδιού. Πριν φύγετε το πρωί, βεβαιωθείτε ότι το όχημα είναι αποσυνδεδεμένο από την τροφοδοσία ρεύματος, ότι τα παράθυρα και όλα τα ερμάρια είναι κλειστά στο εσωτερικό  και ότι τα σκαλοπάτια πλευρικής εισόδου έχουν ανασηκωθεί.

Σχεδιασμός στο Δρόμο
Η κράτηση για το σημείο κάμπινγκ, όπως και τα εισιτήρια για το καράβι, εφόσον περιλαμβάνεται στην διαδρομή, θα πρέπει να έχουν προβλεφθεί πολύ πριν το ταξίδι.



Ασφάλεια κατά την Οδήγηση
Ο ύπνος στο τροχόσπιτο ή το περπάτημα κατά την οδήγηση, απαγορεύεται. Τα παιδιά πρέπει να κάθονται σε παιδικά ή σε ειδικά καθίσματα, ακριβώς όπως σε ένα αυτοκίνητο.

Αγνόηση των προειδοποιητικών σημάτων  
Εάν αγνοήσετε τα προειδοποιητικά σήματα, αργά η γρήγορα θα βρεθείτε κολλημένοι κάτω από μια γέφυρα ή σε κάποιο στενό δρόμο. Προσέξτε το πλάτος της λωρίδας, το ύψος της γέφυρας και το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος στις γέφυρες και τις υπερυψωμένες διαβάσεις, καθώς και τα σήματα κυκλοφορίας στις περιβαλλοντικές ζώνες, τα όρια ταχύτητας, τους περιορισμούς στάθμευσης και τα διόδια.


 
Οδηγείτε προσεκτικά
Αν αναζητήσετε στο Διαδίκτυο για "εκπαιδευτική οδήγηση αυτοκινούμενου", θα πάρετε αρκετές χιλιάδες αποτελέσματα. Οι προσφορές ποικίλλουν σημαντικά στα οφέλη και το κόστος. Η εκπαίδευση ADAC κοστίζει για τα μέλη με 125 ευρώ (σαββατοκύριακο / αργίες 145 ευρώ). Όσοι δεν είναι μέλη πληρώνουν 135 ευρώ ή 155 ευρώ. Για ομαδική εκπαίδευση υπάρχουν ειδικές προσφορές. Επίσης, οι σχολές οδήγησης και ορισμένοι κατασκευαστές αυτοκινούμενων προσφέρουν μαθήματα οδήγησης και εκπαίδευση πάνω σε θέματα ασφάλειας. Παράδειγμα η Hymer: 250 ευρώ / άτομο (συμπεριλαμβανομένου του φαγητού και πιστοποιητικό για εκπτώσεις με ορισμένες εταιρίες ασφαλειών).
 
Συμπέρασμα 
Μην φοβάστε τα μεγάλα κουτιά! Μπορείτε να οδηγήσετε εύκολα ένα αυτοκινούμενο μετά από μια σύντομη εκπαίδευση. Όποιος ταξιδεύει και χρησιμοποιεί για πλοήγηση την πρακτική «Σύντομες στάσεις», θα γνωρίσει καλύτερα τη χώρα και θα έχει πιο άμεση επαφή με τους ανθρώπους της.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει