Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μεγάλο Opel σε σπουδαία φόρμα

Διαβάστηκε από 31029 αναγνώστες - 1/9/2020

H αρχική έκδοση στους diesel κινητήρες εφοδιάζεται με ένα τρικύλινδρο μηχανικό σύνολο 1,5 λίτρων με 122 PS, μοτέρ που είναι ήδη γνωστό από το πρόσφατα -επίσης- ανανεωμένο Astra. Στην εκδοχή "Grand Sport" το Insignia ήταν εξοπλισμένο με το χειροκίνητο κιβώτιο, 6 σχέσεων και σημείωσε μέση κατανάλωση 3,8 λίτρων ανά 100 km, εκπέμποντας 99 γραμμάρια CO2 ανά km. Εξαιρετικά! Την ίδια στιγμή, αυτή η έκδοση, αλλά και όλες οι υπόλοιπες, πληρούν τη νόρμα καυσαερίων 6d.
Αιχμή του δόρατος στην γκάμα των εκδόσεων του Insignia παραμένει η GSi. Στην προσπάθεια επίτευξης ενός ακόμα πιο φιλικού απέναντι στο περιβάλλον προφίλ η Opel μείωσε την ισχύ του κινητήρα κατά 30 PS και τη μέγιστη ροπή κατά 50 Nm. Έτσι, τα νέα τελικά στοιχεία είναι τα έξης: 230 PS και 350 Nm, ενώ ταυτόχρονα έχει αντικατασταθεί το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης από ένα κατ επιλογήν. Επιπλέον, το κιβώτιο ταχυτήτων είναι ένα αυτόματο, 9 σχέσεων, ενώ υπάρχει και σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων. Με το facelift το εσωτερικό παρέμεινε σε ένα μεγάλο βαθμό άθικτο, καθώς δεν υπήρχε έτσι κι αλλιώς κάποια πραγματική αφορμή για βελτιώσεις.



Το επίπεδο της ποιότητας κατασκευής είναι εντάξει, οι -ευτυχώς- λίγοι διακόπτες, αλλά και τα λίγα πλήκτρα βρίσκονται σε λογικές θέσεις και ο χρήστης έρχεται σε επαφή με αυτά με ευκολία. Εκτός των άλλων, από το Astra προέρχεται και το αλάθητο infotainment. Ταυτόχρονα, υψηλό επίπεδο άνεσης παρέχουν τα καθίσματα AGR, που προαιρετικά είναι θερμαινόμενα, αεριζόμενα και παρέχουν και λειτουργία μασάζ. Περαιτέρω βελτιώσεις από τους υπευθύνους έχουν δεχθεί οι Matrix-LED προβολείς, οι οποίοι ήταν έτσι κι αλλιώς πανίσχυροι. Αυτό το νέο σύστημα διαθέτει πλέον συνολικά 168 LED στοιχεία (παλιότερα ήταν 32), τα οποία, σύμφωνα με την Opel, φωτίζουν το αντίθετο ρεύμα κίνησης ακόμα πιο στοχευμένα και, χάρη στην προσαρμοζόμενη ρύθμισή τους, παρέχουν σαφώς βελτιωμένο φωτισμό του δρόμου.



Συμπέρασμα
Πετυχημένη η ανανέωση για ένα από τα τελευταία Opel της GM. Χάρη στους νέους και οικονομικούς κινητήρες, το Insignia στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Μία εν μέρει ηλεκτροκίνητη έκδοση θα ακολουθήσει αργότερα με την αλλαγή της γενιάς.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει