Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Οδηγούμε τη Mercedes GLE 400d Coupe

Διαβάστηκε από 41266 αναγνώστες - 23/7/2020

Η νέα Mercedes GLE 400d Coupe έρχεται με άλλο αέρα, αυτόν του ηγέτη. Με εξακύλινδρο diesel κινητήρα 330 ίππων και 700 Nm ροπής, δείχνει να μην κωλώνει πουθενά, και έτσι είναι. Ιδού και η απόδειξη.

Πολύ φρέσκια δείχνει η νέα Mercedes GLE 400d Coupe! Όταν η προκάτοχός της, η πρώτη γενιά της GLE Coupe, ήρθε στην αγορά πριν από πέντε χρόνια, ήταν τεχνολογικά κάπως… παρωχημένη. Κι αυτό γιατί η C 292 βασιζόταν στην W 166, η οποία είχε κατασκευαστεί από το 2011, όταν ονομαζόταν ακόμη M-Class. Έχουν περάσει και 9 χρόνια, όσο κοντά και αν ακούγεται.
Ας επιβιβαστούμε τώρα στην "400d" μας, η οποία όντας μακρύτερη κατά μερικά εκατοστά, το κάνει πλέον πιο εύκολο. Το όμορφο design όμως, δείχνει να περιορίζει το ύψος στο πίσω μέρος, με τους επιβάτες στην πίσω σειρά θέσεων που έχουν ύψος πάνω από 1,75 μέτρα, να πρέπει να προσέχουν τα κεφάλια τους κατά την επιβίβαση. Αφού καθίσουν όμως, τα πράγματα είναι αισθητά πιο ευρύχωρα σε σχέση με τον προκάτοχο. 



Με 330 ίππους και 700 Nm ροπής
Το προηγούμενο μοντέλο ήταν διαθέσιμο μόνο σε μια diesel έκδοση, την "350d", η οποία μεταφραζόταν σε ένα V6 κινητήρα με 258 ίππους. Η Mercedes απέσυρε τον κινητήρα OM 642 και στη θέση του χρησιμοποιείται πια ένας εξακύλινδρος σε σειρά (OM 656). Το biturbo μηχανικό σύνολο λειτουργεί με πολύ λιγότερες δονήσεις, κάτι το οποίο μπορείτε να το καταλάβετε και εν στάσει, ενώ προσφέρει ξεκάθαρα πολύ μεγαλύτερη ώθηση. 



Η GLE 400d Coupe, με τα 330 PS ισχύος και τα 700 Nm μέγιστης ροπής, δείχνει πως είναι εξοπλισμένη με πολλή αυτοπεποίθηση. Χρειάζεσαι τέτοια αυτοπεποίθηση όταν έχεις να κουμαντάρεις 2.3 τόνους, με το τεχνολογικά αναβαθμισμένο δοκιμαστικό αυτοκίνητό μας να αγγίζει τους 2,5 τόνους. Φοβερό!

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις