Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αντέχει ο κινητήρας B38?

Διαβάστηκε από 9464 αναγνώστες - 28/2/2020

Το αυτοκίνητο των φωτογραφιών μας έχει διανύσει σε διάστημα τριών ετών 62.600 km. Παρά το λιτό εξοπλισμό του είναι εφοδιασμένο με προβολείς αλογόνου, κομψές χαλύβδινες ζάντες 15 ιντσών και πλαστικό τιμόνι, επομένως δεν αποπνέει κάποια φθηνιάρικη αίσθηση, ωστόσο έτσι υπογραμμίζεται η αίσθηση του ουσιώδους. Από τη λίστα του extra εξοπλισμού είχαν παραγγελθεί μόνο το «πακέτο» Salt, το ηχοσύστημα Boost, η δυνατότητα πρόσβασης στα πολυμέσα Connected και τα θερμαινόμενα καθίσματα.



Ο ζωηρός, τρικύλινδρος, turbo βενζινοκινητήρας (Β38) με τα 102 PS λειτουργεί οικονομικά και έχει ένα ευχάριστο ταμπεραμέντο. Ως επιλογή έναντι άλλων είναι σαφώς συνετή. Θετική είναι επίσης, η άποψή μας για τη συγκρατημένη τιμή των 10.930 ευρώ (Γερμανία) και την προοπτική της διατήρησης σε υψηλό επίπεδο της μεταπωλητικής αξίας αυτού του MINI. Επιπλέον, στην περίπτωση της έκδοσης One, τα έξοδα συντήρησης διατηρούνται σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με αυτά των πιο σπορτίφ εκδόσεων, ισχύος από 136 έως 231 PS. Ξέρετε, κάνουμε λόγο για τα βενζινοκίνητα Cooper, Cooper S και Cooper Works.



Ο έλεγχος πάνω στη ράμπα του συνεργείου δεν αποκάλυψε δυσάρεστες εκπλήξεις: Επειτα από 3,5 χρόνια, αυτός ο Βρετανός είναι πεντακάθαρος. Με εξαίρεση την ελαφρώς σκουριασμένη εξάτμιση, όλα τα υπόλοιπα σημεία έχουν διατηρηθεί άψογα με το πέρασμα του χρόνου. Δείξτε μόνο προσοχή στις εκδόσεις μικρότερης ισχύος, με 75 και 102 PS, οι οποίες κατά ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε εταιρείες car sharing (Γερμανία). Αυτά τα αυτοκίνητα είναι πολύ πιθανό να έχουν υποστεί σημαντικές φθορές και η αγορά τους να μην αξίζει ούτε 1 cent.



Συμπέρασμα
Το MINI, που κατασκευαζόταν από το 2014 και μετά, αν εξαιρεθούν τα αρχικά προβλήματα με τους κινητήρες, είναι εξαιρετικά αξιόπιστο. Αν βάλουμε, επίσης, στην άκρη κάποιες μικροαδυναμίες σε επίπεδο ποιότητας κατασκευής, τον υψηλό πήχη των τιμών και την ακριβή συντήρηση, μένουν πολύ λίγα πράγματα για να προσάψουμε στο MINI.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει