Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Citroen C2 VTR και VTS: Τα «ανήσυχα» της οικογένειας

Citroen C2 VTR και VTS: Τα «ανήσυχα» της οικογένειας

Διαβάστηκε από 6209 αναγνώστες - 7/1/2024

Μία έκδοση του Citroen Saxo που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη ήταν η ξακουστή VTS. Για να μην μείνουν οι «θερμόαιμοι» οδηγοί παραπονεμένοι, η Citroen δημιούργησε τις εκδόσεις VTR και VTS, με πιο δυναμικό look, χάρη σε ένα διακριτικό bodykit.
Αμφότερες χρησιμοποιούσαν τον κινητήρα TU5 1,6 λίτρων, ο οποίος λατρεύτηκε στο δίδυμο των Saxo VTS και το 106 Rallye. Στην περίπτωση του C2 VTR, το μοτέρ απέδιδε 110 ίππους και μπορούσε να συνδυαστεί με το κιβώτιο SensoDrive.

Το Citroen C2 VTS, δικαιολογώντας απόλυτα το σηματάκι που του κληροδοτήθηκε, είχε ισχύ 125 ίππους, με τον κινητήρα να αρέσκεται να «δουλεύει» ψηλά, από τις 4.000 ως τις 6.500 στροφές, με τον κόφτη να επεμβαίνει στις 7.200 στροφές. Το χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων είχε κοντή κλιμάκωση.

Το Citroen C2 VTS είχε βάρος 1.045 κιλά και εφοδιαζόταν με ζάντες 16 ιντσών, μια διάσταση που θεωρούταν σχετικά μεγάλη για την εποχή. Για την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα, το Citroen C2 VTS χρειαζόταν 8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ήταν 202 χλμ/ώρα.
Από το 2007, στη γκάμα του VTS προστέθηκε και diesel έκδοση, με κινητήρα 1,6 λίτρων απόδοσης 110 ίππων.



Στον τομέα της ανάρτησης, το C2 VTS είχε σκληρότερα ελατήρια και παχύτερες αντιστρεπτικές. Όντας «Γαλλάκι», το μοντέλο είχε τη δυνατότητα να κινείται γρήγορα στους επαρχιακούς, στριφτερούς δρόμους. Η εποχή των ηλεκτρονικών βοηθημάτων είχε ήδη ξεκινήσει, και έτσι το ESP ερχόταν να βάλει σε τάξη τον ανήσυχο οδηγό που ήθελε να το παρακάνει.  

Με το ESP απενεργοποιημένο, το  Citroen C2 VTS μπορούσε να δείξει χωρίς περιορισμούς τη γαλλική καταγωγή του. Συγκριτικά με το Saxo VTS όμως, είχε νερώσει ελαφρώς το κρασί του. Η αντιδράσεις ήταν πιο προοδευτικές. Η υπερστροφή εξακολουθούσε να κάνει αισθητή την παρουσία της, αλλά πιο διακριτικά σε σχέση με τον πρόγονο. Οι καιροί άλλαζαν εξάλλου, και ο παράγοντας «ασφάλεια» ερχόταν να περιορίσει την απόλαυση.

Σελ.
1
Το Citroen C2 ήταν το σπορτίφ αδερφάκι του C3
Σελ.
2
Η γκάμα κινητήρων των Citroen C2
Σελ.
3
Citroen C2 VTR και VTS: Τα «ανήσυχα» της οικογένειας
Σελ.
4
2006 και 2008: Οι διακριτικές ανανεώσεις του Citroen C2