Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Επαναστατικό «όχι» στην απαγόρευση θερμικών κινητήρων

Επαναστατικό «όχι» στην απαγόρευση θερμικών κινητήρων

22/4/2022

Πλήρως αντίθετη με την απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, είναι πλέον η Γερμανία και η Ιταλία. Η μεταστροφή αυτή μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Βάζει φρένο στην Ε.Ε. η Γερμανία και η Ιταλία

Την πλήρη αντίθεση τους με την απαγόρευση των θερμικών κινητήρων, βροντοφωνάζει πλέον η Γερμανία και η Ιταλία. Σε άτυπη συνάντηση της Κομισιόν που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, οι υπουργοί Μεταφορών των δύο χωρών, εκφράσανε ανοιχτά πλέον, την άποψη πως δεν συμφωνούν με τις οδηγίες της Ε.Ε. 

Όχι στην απαγόρευση των θερμικών κινητήρων

Ο Γερμανός υπουργός Volker Wissing, τάχθηκε κατά της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να σταματήσουν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων diesel και βενζίνης, το 2035. Την άποψη του Γερμανού υπουργού, υποστήριξε και ο Ιταλός υπουργός, Roberto Cingolani, και όλοι περιμένουν πως θα βρεθούν και άλλοι υποστηρικτές. Το σενάριο να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, από τις μεγαλύτερες αγορές αυτοκινήτου, είναι πλέον πολύ πιθανό! 

Τα συνθετικά καύσιμα είναι η λύση

Ο Γερμανός υπουργός υποστήριξε πως, θα επιτρέψουν την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης και μετά το 2035, παρά τις οδηγίες της Ευρωπαικής Επιτροπής. Τόνισε μάλιστα, πως οι θερμικοί κινητήρες με χρήση συνθετικών καυσίμων, είναι πολύ καθαροί και δεν μολύνουν το περιβάλλον. Πρότεινε λοιπόν, η Επιτροπή να εξετάσει ξανά το θέμα και να αλλάξει τις οδηγίες της, για να συνεχίσουν να υπάρχουν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης στην αγορά, με την προυπόθεση να καίνε συνθετικά καύσιμα. 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε