Η Toyota αναπτύσσει και παρουσιάζει τις φορητές φιάλες υδρογόνου
Θα παρουσιαστεί στην Ιαπωνική Έκθεση Κινητικότητας
Η πρώτη παρουσίαση έγινε το 2022 από τη θυγατρική της Toyota
Στόχος η εύκολη μεταφορά και τοποθέτησή τους
Θα «σπρώξουν» την χρήση του υδρογόνου σε σπίτια και οικιακές συσκευές
Θα παρουσιαστεί στην Ιαπωνική Έκθεση Κινητικότητας
Σε μια εποχή η οποία χαρακτηρίζεται από πολυάριθμες έρευνες γύρω από τις εναλλακτικές μορφές καυσίμων, με σκοπό την μαζική παραγωγή αυτών, η Toyota δίνει το δικό της αγώνα για την καθιέρωση του υδρογόνου ως καύσιμο. Η ιαπωνική εταιρεία έχει επενδύσει αρκετά στην ανάπτυξη υδρογονοκίνητων κινητήριων συνόλων, θέλοντας μάλιστα να το θεσπίσει ως «πράσινη» επιλογή στην αγορά. Οι Γιαπωνέζοι μάλιστα θέλουν να το «πάνε ένα βήμα παραπέρα», καθώς στην επερχόμενη Ιαπωνική Έκθεση Κινητικότητας 2024 (Japanese Mobility Show) θα παρουσιάσει τις φορητές φιάλες υδρογόνου.
Η πρώτη παρουσίαση έγινε το 2022 από τη θυγατρική της Toyota
Πρόκειται για ένα έργο πάνω στο οποίο η εταιρεία δουλεύει σθεναρά και αποτελεί μια καλή αναπαράσταση για το πως βλέπουν οι ιθύνοντές της, το μέλλον σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα τα οποία τροφοδοτούνται με υδρογόνο. Η κεντρική ιδέα είναι ο οδηγός/ κάτοχος του ΙΧ να μπορεί να αλλάζει τις φιάλες υδρογόνου στο αυτοκίνητό του, οπουδήποτε και οποτεδήποτε χρειαστεί, με στόχο την εξοικονόμηση στον χρόνο που σπαταλάται για τη διαδικασία, όσο και την ελάφρυνση των κινήσεων του οδηγού, μειώνοντας το μέγεθος αλλά και το βάρος των δεξαμενών.
Η πρώτη παρουσίαση του πρωτότυπου έγινε το 2022 από την Woven, μια θυγατρική εταιρεία της Toyota με αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικών κινητικότητας. Έκτοτε, οι Ιάπωνες ξεκίνησαν τις διεργασίες με σκοπό τη βελτίωση μιας ιδέας, η οποία τελικά έφτασε στο σχέδιο που θα δούμε στην επερχόμενη παρουσίαση, τις φιάλες υδρογόνου.
Στόχος η εύκολη μεταφορά και τοποθέτησή τους
Οπτικά, οι νέες φιάλες υδρογόνου θυμίζουν μπαταρίες τύπου ΑΑ, σαν αυτές που βρίσκουμε σε οικιακές συσκευές όπως στα ρολόγια, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι το μέγεθός τους είναι ίδιο. Στα πλαίσια της σμίκρυνσης που προαναφέραμε, αναμένεται να έχουν βάρος το οποίο θα επιτρέπει την εύκολη μετακίνησή τους, ενώ θα βρίσκονται τοποθετημένες σε ειδικό σακίδιο πλάτης το οποίο θα καθιστά ευέλικτη κι εύκολη την προσκόμισή τους. Επιπρόσθετα, η εταιρεία φαίνεται πως με την νέα αυτή τεχνολογία, θέλει να κάνει ένα «άνοιγμα» και σε άλλες περιοχές με ενεργειακές ανάγκες.
Θα «σπρώξουν» την χρήση του υδρογόνου σε σπίτια και οικιακές συσκευές
Εστιάζοντας λοιπόν σε ένα μέλλον με την παρουσία του υδρογόνου να είναι ευρεία και όχι αποκλειστική στα της αυτοκίνησης, η Toyota επιθυμεί την χρήση των φιαλών αυτών σε δραστηριότητες της καθημερινότητας όπως το μαγείρεμα. Για την συγκεκριμένη ανάγκη, οι Ιάπωνες συνεργάστηκαν με τους ομοεθνείς τους στην Rinnai, εταιρεία η οποία κατασκευάζει συσκευές αερίου όπως οικιακές συσκευές θέρμανσης και συσκευές κουζίνας και μας παρουσίασαν μια νέα συσκευή μαγειρέματος με σύστημα που τροφοδοτείται από καύση υδρογόνου. Τέλος, ακόμη ένας στόχος της Toyota, είναι η αξιοποίηση των φιαλών και σε ευρύτερη κλίμακα παραγωγής ενέργειας, όπως για την τροφοδότηση απομακρυσμένα κτιρίων σε απομονωμένες περιοχές.
Σχολιάστε |