autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS

Το νέο Renault Grand Scenic (όπως και το Scenic) αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στις ευρωπαϊκές αγορές μέχρι το τέλος του έτους.

Νέο Grand Scenic (+video)

26/5/2016

Λίγους μήνες μετά το ντεμπούτο του νέου Scenic, η Renault μας «συστήνει» με την μεγαλύτερη, 7θέσια, εκδοχή του δημοφιλούς MPV μοντέλου της. Λόγος φυσικά γίνεται για το ολοκαίνουργιο Grand Scenic.

Στο σαλόνι αυτοκινήτου στη Γενεύη παρουσιάστηκε επίσημα το Renault Scenic και πλέον ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε τον μεγαλύτερο «αδελφό» του, το νέο Renault Grand Scenic, που διατίθεται ως πενταθέσιο, αλλά και επταθέσιο. Το γαλλικό πολυμορφικό θέτει νέα δεδομένα στην κατηγορία, μιας και στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται ζάντες 20 ιντσών, που προσθέτουν μια σπορτιφ πινελιά στο εξωτερικό.

Όπως είναι φυσικό μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στην ευρυχωρία, την εργονομία και την άνεση του μοντέλου. Το Grand Scenic έχει «μεγαλώσει» προς κάθε κατεύθυνση σε διαστάσεις, έτσι ώστε να ενδυναμώσει τον πολυμορφικό του χαρακτήρα, δίνοντας περισσότερο χώρο στην καμπίνα και κατ επέκταση στους επιβάτες. Το νέο Renault Grand Scenic είναι μεγαλύτερο κατά 240 χλστ., από το Renault Scenic, με τον χώρο αποσκευών να φτάνει τα 718 λτ. για την πενταθέσια έκδοση, δηλαδή 222 λτ. περισσότερα από το Scenic.

Στο εσωτερικό τα καθίσματα του Grand Scenic έχουν παρόμοια διάταξη με εκείνα του ομόσταβλου μοντέλου Espace, με την τρίτη σειρά καθισμάτων για το επταθέσιο να αναδιπλώνονται αυτόματα, με το πάτημα ενός «κουμπιού» στην οθόνη αφής και να «κρύβονται» πλήρως, δημιουργώντας απόλυτη ευθεία στο πάτωμα του χώρου αποσκευών. Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν οκτώ ηλεκτρικές ρυθμίσεις για τα καθίσματα, συμπεριλαμβανομένης και της λειτουργίας μασάζ, αλλά και αναδιπλούμενα τραπεζάκια για τους πίσω επιβάτες.

Τέλος, για την ψυχαγωγία των επιβατών, το νέο Renault Grand Scenic διαθέτει το σύστημα infotainment R-Link 2 με την οθόνη αφής 8,7 ιντσών που μπορεί να κάνει ζουμ με την κίνηση των δυο δακτύλων, όπως σε smartphone και tablet, που συνδυάζεται με σύστημα πλοήγησης της TomTom και ηχοσύστημα BOSE.

Το νέο Renault Grand Scenic, όπως και το Scenic, αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους στις ευρωπαϊκές αγορές μέχρι το τέλος του έτους, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για το κόστος τους.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις