Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Τέλος η EQC από την γκάμα της Mercedes

Τέλος η EQC από την γκάμα της Mercedes

22/7/2024

Αποτέλεσε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Mercedes.
Η μάρκα επιβεβαίωσε την είδηση.
Το 2016 παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο και το 2019 ξεκίνησε η παραγωγή της.
Η νέα EQC θα είναι πιθανότατα σεντάν.

Η μάρκα επιβεβαίωσε την είδηση

Δεν βρίσκεται πλέον στην γκάμα της Mercedes η EQC, η οποία αποτέλεσε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της γερμανικής μάρκας. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από στελέχη της εταιρείας με καθυστέρηση, αφού η απόφαση τέθηκε μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Σεντάν θα είναι πιθανότατα η νέα EQC

Το πιθανότερο ωστόσο είναι πως μέσα στα επόμενα χρόνια η EQC (αν και ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η ονομασία) θα επιστρέψει, με τη μορφή ενός σεντάν. Στη νέα της μορφή η EQC θα έχει σχεδιαστικές καταβολές από την Vision EQXX. Το μέγεθός της θα είναι περίπου σαν της C-Class και θα βασίζεται στην Modular Mercedes Architecture (ΜΜΑ), πλατφόρμα. Η τελευταία δεν αφορά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ωστόσο κατασκευάστηκε για εφαρμογές κυρίως σε ηλεκτρικά και έπειτα σε αυτοκίνητα με κινητήρας εσωτερικής καύσης.
 
Το νέο ηλεκτρικό sedan της Mercedes θα είναι ένα από τα τέσσερα αρχικά αυτοκίνητα που θα βασιστούν στην πλατφόρμα MMA. Τα υπόλοιπα τρία αυτοκίνητα πιθανότατα θα αποτελέσουν τους αντικαταστάτες των GLA, GLB και CLA Shooting Brake της τρέχουσας γενιάς.

Το 2019 ξεκίνησε η παραγωγή της EQC

Τέλος, να θυμίσουμε πως η Mercedes EQC παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2016 μέσω του Concept EQ και στη συνέχεια τέθηκε σε παραγωγή το 2019. Η παρουσία της στις αγορές κράτησε περίπου πέντε χρόνια, καταφέρνοντας όμως να μείνει στην ιστορία ως η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Mercedes παραγωγής.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις