Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 σημάδια ότι τα αμορτισέρ σου θέλουν αλλαγή

4 σημάδια ότι τα αμορτισέρ σου θέλουν αλλαγή

27/6/2022

Δεν τους δίνουμε ιδιαίτερα σημασία και συνήθως τα αφήνουμε μέχρι να διαλυθούν τελείως, όμως τα αμορτισέρ παίζουν σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια μας. Δείτε τα σημάδια που φωνάζουν ότι τα αμορτισέρ θέλουν αλλαγή.

Ίσως ένα από τα πιο σημαντικά εξαρτήματα για τη διατήρηση της σωστής οδικής συμπεριφορά του αυτοκινήτου μας είναι τα αμορτισέρ. Όμως όσο σημαντικά είναι, άλλο τόσο παραμελημένα τα έχει ο περισσότερος κόσμος και τα αλλάζει μόνο όταν πλέον έχουν κλατάρει εντελώς. Πάμε να δούμε τις ενδείξεις που φανερώνουν ότι ήρθε η ώρα της αλλαγής τους.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η διαρροή λαδιού δεν είναι καλό σημάδι         

Αν κι ο οπτικός έλεγχος δεν είναι εύκολη υπόθεση, αν δείτε διαρροή λαδιού από τα αμορτισέρ επιβάλλεται η άμεση αντικατάσταση ή επισκευή τους. Συνιστούμε τη δεύτερη επιλογή μόνο εάν πρόκειται για ιστορικά ή κλασικά οχήματα των οποίων τα ανταλλακτικά είναι δύσκολο να εντοπιστούν ή είναι πολύ ακριβά. Αν όχι, καλύτερα να τα αντικαταστήσετε με καινούργια για να έχετε σίγουρο το κεφάλι σας.


Αν «χτυπάει» έντονα ή το αυτοκίνητο συνεχίζει να αναπηδά μετά από κάθε λακκούβα, η αλλαγή είναι κοντά

Έντονος θόρυβος- «κοπάνημα» σε κάθε λακκούβα ή συνεχόμενο «αναπήδημα» μετά από κάποια κακοτεχνία φανερώνουν ότι έχει επέλθει κόπωση στα αμορτισέρ και έχει φτάσει η ώρα της αλλαγής. Επίσης σημάδι για αλλαγή είναι η έντονη κλίση του αμαξώματος σε στροφές.


Αν τα ελαστικά φθείρονται ανομοιόμορφα, μπορεί να είναι ένδειξη ότι τα αμορτισέρ θέλουν αλλαγή.

Εάν ανακαλύψετε ότι το πέλμα των ελαστικών σας είναι ανομοιόμορφο, μια από τις αιτίες μπορεί να είναι τα ήδη φθαρμένα αμορτισέρ του αυτοκινήτου. Κατά μεγάλο ποσοστό δεν θα είναι ο κύριος λόγος και θα πρέπει να ελέγξετε επίσης τη ζυγοστάθμιση, την πίεση των ελαστικών και το σύστημα πέδησης, αλλά είναι μέσα στα πράγματα που δεν θα πρέπει να αγνοήσετε.


Πρέπει να αλλάζεις τα αμορτισέρ το αργότερο κάθε 90.000χλμ ή 6 χρόνια

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος επίσημος κανόνας για την ώρα που πρέπει να γίνει αντικατάσταση των αμορτισέρ. Κατά μέσο όρο ένα αμορτισέρ παραμένει αποτελεσματικό για 6 χρόνια ή 90.000 χλμ. Βέβαια ο χρόνος μεταβάλλεται ανάλογα τον τρόπο χρήσης, π.χ. ένα αυτοκίνητο που κινείται συχνά σε αυτοκινητόδρομο έχει μικρότερες καταπονήσεις από ένα που κινείται αποκλειστικά μέσα στην πόλη.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις