Αφιέρωμα: Φυσικό αέριο

Διαβάστηκε από 12647 αναγνώστες - 3/9/2014

Ένα μεγάλο αφιέρωμα που «ξεθολώνει το τοπίο» και αναδεικνύει τα δυνατά & αδύνατα σημεία του καυσίμου που έρχεται ως μια έξτρα λύση (έπειτα από αυτή του LPG) απέναντι στην ακρίβεια της βενζίνης!

Είναι γεγονός πως το φυσικό αέριο ή αλλιώς CNG διεισδύει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας. Απόδειξη το δίκτυο των πρατηρίων που εξαπλώνεται συνεχώς, αλλά και τα νέα μοντέλα τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά, τα οποία αυξάνονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου.

Τι είναι το CNG;
Το CNG ή ελληνιστί φυσικό αέριο, είναι ένα αέριο μίγμα υδρογονανθράκων, το οποίο εξάγεται από υπόγειες κοιλότητες και εξαιτίας των ιδιοτήτων του θεωρείται το πλέον οικολογικό καύσιμο. Βασικό συστατικό του φυσικού αερίου είναι το μεθάνιο (CH4), ενώ συνυπάρχουν σε αυτό σημαντικές ποσότητες αιθανίου, προπανίου, και βουτανίου, οι οποίες αφαιρούνται έπειτα από εκτεταμένη επεξεργασία εκτός από το μεθάνιο. Αυτό που συνετέλεσε τρομερά στην ανάπτυξη του CNG, είναι η παγκόσμια απαίτηση για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και των ρυπαντών που προέρχονται από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ποια βενζινοκίνητα αυτοκίνητα μετατρέπονται σε οχήματα διπλού καυσίμου;
1. Οχήματα συμβατικής τεχνολογίας (καρμπυρατέρ)
2. Οχήματα κεντρικού ψεκασμού
καυσίμου (μονός ψεκασμός)
3. Οχήματα σειριακού ψεκασμού
(πολλαπλός ψεκασμός)
4. Οχήματα εμέσου ή άμεσου
ψεκασμού καυσίμου
5. Οχήματα βενζινοκίνητα - πετρελαιοκίνητα
6. Οχήματα υβριδικά
7. Οχήματα μικρής – μεγάλης ιπποδύναμης

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: CNG , AUTO PLANET

Σχετικες Ειδησεις