Ένα application σώζει τα χρήματα σου

Διαβάστηκε από 5777 αναγνώστες - 19/12/2019

Από τον απλό συναγερμό και το μπαστούνι τιμονιού, έχουμε φτάσει στην real time τοποθεσία και την διακοπή παροχής καυσίμου με ένα app. Δείτε όλες τις παλιές και νέες τεχνολογίες για να μην σας κλέψουν ποτέ.

 
 

Τράκαρες; Επισκεύασε το οικονομικά εδώ

Τα τελευταία χρόνια όλο και μεγαλώνει το ποσοστό κλοπής ή απαλλοτρίωσης αυτοκινήτων, παρόλο που έχουν επιτευχθεί τεράστια άλματα στην αντικλεπτική τους προστασία. Αυτό συμβαίνει διότι παράλληλα και οι «επαγγελματίες» κλέφτες πλέον είναι εφοδιασμένοι με τελευταία τεχνολογικά συστήματα, τα οποία μπορούν να απενεργοποιήσουν τις δικές σας «άμυνες». Αυτό επιτάσσει την ακόμα καλύτερη δυνατή οχύρωση από πλευράς μας. Δείτε πώς θα την πετύχετε.
 
Ο απλός συναγερμός vs νέας τεχνολογίας. 

Αρχικά να δούμε πως λειτουργεί με απλά λόγια ένας απλό συναγερμός.
Οι συναγερμοί διαθέτουν ραντάρ εντός της καμπίνας του αυτοκινήτου που είναι σε θέση να ανιχνεύσουν τυχόν κινήσεις στο εσωτερικό του οχήματος και να ενεργοποιήσουν τη σειρήνα. Εκτός αυτού, σε όλες τις θύρες του αυτοκινήτου είναι τοποθετημένες παγίδες που ενεργοποιούνται σε περιπτώσεις βίαιου ανοίγματος. Οι συναγερμοί φέρουν επίσης, και αντικραδασμικά συστήματα, που ενεργοποιούν τη σειρήνα όταν το αυτοκίνητο κουνηθεί, από εξωτερικό παράγοντα.

Τα συστήματα συναγερμού διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: αυτά με απλό κωδικό και αυτά με κυλιόμενο κωδικό. Η πρώτη περίπτωση αφορά μια συγκεκριμένη συχνότητα που εκπέμπεται από μακριά μέσω ενός ειδικού διακόπτη ενώ στη δεύτερη (κυλιόμενου κωδικού), η συχνότητα μεταβάλλεται συνέχεια και τυχαία.
Οι νέες τεχνολογίες;

Δορυφορικό σύστημα εντοπισμού
Σύστημα εντοπισμού GSM/GPRS χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο ή μέσω υπολογιστή.
Σε περίπτωση κλοπής έχετε σε ζωντανό χρόνο και μέσω διαδικτύου  άμεση πρόσβαση σε ημερομηνία-ώρα-θέση και ταχύτητα του οχήματος σας. Υπάρχει δυνατότητα πλήρης ρύθμισης μέσω sms ενώ είναι συμβατό με όλους τους συναγερμούς.
Τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματος έχουν τη δυνατότητα ακινητοποίησης του οχήματος ή την παύση ροής καυσίμου μετά από μερικά καθορισμένα χιλιόμετρα ή με την αποστολή ενός απλού sms.

Αυτόνομος συναγερμός κραδασμικός με τηλεχειριστήριο
Αυτός ο συναγερμός θα ενεργοποιηθεί με την ανίχνευση κραδασμού - χτυπημάτων και η σειρήνα θα τεθεί σε λειτουργία !
Τοποθετείται χωρίς τεχνικό. Ο συναγερμός, έχει άμεση ενεργοποίηση αφού οπλίζει και αφοπλίζει μέσω του τηλεκοντρόλ που το συνοδεύει

Σύστημα κλήσης σε κινητό
Ειδικό εξάρτημα που συνδέεται στον αναπτήρα και σε περίπτωση παραβίασης  ή εντοπισμού ήχου εντός του οχήματος καλεί άμεσα σε προκαθορισμένο κινητό τηλέφωνο. Περιλαμβάνει και καταγραφικό ήχου.

Αντικλεπτικό μπαστούνι τιμονιού
Κλειδώστε το τιμόνι του αυτοκινήτου σας με το αντικλεπτικό μπαστούνι, θα είναι απαραβίαστο χωρίς την χρήση εξειδικευμένων εργαλείων, και θα σας προστατεύσει για να μην το.. ψάχνετε.

Αντικλεπτικό μπαστούνι με συναγερμό
Ενεργοποίηση της σειρήνας σε περίπτωση παραβίασης της κλειδαριάς. Απενεργοποίηση του συναγερμού μόνο με το ειδικό κλειδί.

Εκκίνηση σαν σε αεροπλάνο
Μία ρώσικη εταιρία το τελευταίο διάστημα ειδικεύεται στο εξής νέο σύστημα. Κάθε φορά πριν από την οδήγηση ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πρέπει να εισάγει τον μυστικό κωδικό PIN  που ο ίδιος πολύ εύκολα έχει δημιουργήσει, πατώντας συνδυασμό πλήκτρων του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα δημιουργείται ένας συνδυασμός πατώντας τα χειριστήρια τιμονιού ή πατώντας τα χειριστήρια των ηλεκτρικών παραθύρων κ.α. Εάν ο συνδυασμός δεν είναι ο σωστός τότε το αυτοκίνητο δεν κουνιέται εκατοστό.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Σχετικες Ειδησεις