Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ωφελούν τα πρόσθετα χημικά το αυτοκίνητο;

Ωφελούν τα πρόσθετα χημικά το αυτοκίνητο;

29/11/2021

Τα πρόσθετα χημικά είναι ουσιαστικά «βιταμίνες» για το αυτοκίνητο, αφού συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του κινητήρα και των υπόλοιπων εξαρτημάτων του οχήματος. Ακολουθεί η «Βίβλος» των πρόσθετων χημικών, που περιλαμβάνει από βελτιωτικά καυσίμου μέχρι καθαριστικά κλιματισμού.

Επειδή στο αμάξι μας βάζουμε μέσα τη ζωή μας, καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως στην αγορά υπάρχουν πρόσθετα χημικά προϊόντα, τα οποία βρίσκονται στη διάθεσή μας, προκειμένου η συντήρηση του ΙΧ μας να γίνει ακόμα καλύτερη και το αμάξι μας ασφαλέστερο.

Κοινοποίησέ το »


Για αυτό το λόγο παραθέτουμε παρακάτω αναλυτικά τη «Βίβλο» των πρόσθετων χημικών που υπάρχουν στην αγορά και τι κερδίζουμε από τη χρήση τους.    

Τα προϊόντα που μπορούμε να βρούμε στην  αγορά χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα για πιο μέρος του αυτοκινήτου προορίζονται και είναι τα εξής:

Γενικά 
1. Χημικό για εσωτερικό καθαρισμό κινητήρα
Καθαρίζει το σύστημα λίπανσης. Διασπά τη μόλυνση και τα ιζήματα σε μόρια και προστατεύει τη μηχανή κατά τον καθαρισμό με ισχυρά αντιτριβικά λιπαντικά.
2. Χημικό για εσωτερική προστασία με νανομόρια – αντιτριβικό 
Το υψηλά αποτελεσματικό- αντιτριβικό στρώμα με νανομόρια, προστατεύει διαρκώς τον κινητήρα από τη φθορά, εγγυάται άμεση λίπανση στην ψυχρή εκκίνηση, ενώ με τα νανομόρια προστατεύονται όλα τα επίπεδα εσωτερικής ροής του κινητήρα και των εξαρτημάτων, όπως για παράδειγμα το σύστημα λίπανσης, τo υδραυλικό τιμόνι, το σύστημα ταχυτήτων και το διαφορικό.
3. Βελτιωτικό λαδιού 
Βελτιώνει τη λίπανση μειώνοντας σημαντικά τη φθορά και την τριβή μεταξύ των κινούμενων εξαρτημάτων. Μειώνει την κατανάλωση λαδιού και καυσίμου, την θερμοκρασία λειτουργίας και λαδιού, την τριβή καθώς και τον θόρυβο των εξαρτημάτων.
4. Προστασία υδραυλικών ωστηρίων
Εξουδετερώνει τους ενοχλητικούς θορύβους και μειώνει την τριβή και την φθορά, επίσης βελτιώνει τα χαρακτηριστικά της ψυχρής εκκίνησης.
5. Αντικαπνικό λαδιού
Μειώνει σημαντικά την κάπνα και τον σχηματισμό της από όλους τους βενζινοκινητήρες, πετρελαιοκινητήρες & LPG (υγραέριο).
6. Στεγανοποίηση διαρροών λαδιού κινητήρα
Εμποδίζει την διαρροή λαδιών μηχανής, ενώ μειώνει σημαντικά την φθορά και τριβή.
Η δεύτερη κατηγορία είναι αυτή του συστήματος καυσίμου που αναφέρεται τόσο σε πετρελαιοκίνητα όσο και σε βενζινοκίνητα. 
  ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις